Älä ikinä lähde tällaiseen ohitukseen – helsinkiläiskuskille yhteensä 28 päiväsakkoa

Älä ikinä ohita ketään tällä tavalla 0:18
Moottoripyöräpoliisi antoi 28 päiväsakkoa kortittomalle kuskille, joka ohitti bussin vaarallisesti.

Kuljettaja sai tuhdin nipun päiväsakkoja kahdesta rikkomuksestaan.

Ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista julkaisi X:ssä (aiemmin Twitter) videon pakettiauton kuljettajasta, joka vaaransi liikenneturvallisuutta Mäkitorpantiellä Oulunkylässä ja jäi moottoripyöräpoliisin haaviin eilen maanantaina.

Pasterstein muistuttaa, että ajokaistojen välissä oleva valkoinen viiva on sulkuviiva, jolla on ihan oikeasti tiukka merkitys.

Ajoneuvolla ei saa ylittää ajosuunnalle tarkoitettua sulkuviivaa, ei ajaa päällä, eikä viivan vasemmalla puolella.

Poliisin pysäyttämällä kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Tästä sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta hänelle määrättiin yhteensä 28 päiväsakkoa, mistä kertyisi esimerkiksi 2 500 euron nettotuloilla yli tonnin paukku.

Paljousalennusta sakoista

Pasterstein kertoi X:ssä, että kuljettajalle rapsahti sulkuviivan ylittämisestä rapsahti 12 päiväsakkoa. Ajo-oikeudetta ajaminen oli 24 päiväsakon arvoinen suoritus. Yhteisen sakkorangaistuksen suuruus oli kuitenkin 32 päiväsakon sijaan mainitut 28 päiväsakkoa. 

Erikoiselta vaikuttavan lukeman taustalla on niin sanotun yhteisen sakkorangaistuksen määräytyminen perinteisen matematiikan sääntöjen vastaisesti.

Teosta määrätty ankarin rangaistus tässä tapauksessa 24 päiväsakkoa ajo-oikeudetta ajamisesta tulee maksettavaksi kokonaan, mutta muista lievemmistä rikkeistä annetut päiväsakot lasketaan kokonaispottiin kolmasosaan lievennettyinä.

Lue myös:

    Uusimmat