Älä heitä pois! 9 kätevää käyttötapaa kahvinporoille

Herkullinen kahvikupillinen aloittaa monen aamun, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että kahvilla on muitakin käyttötapoja? Se on esimerkiksi hyvä siivousaine ja hajunpoistaja.

Kokeile kahvinporoja näihin tarkoituksiin:

1. Hajunpoistaja

Purista poroista viimeisetkin vesitipat, sujauta ne esimerkiksi sukkahousuun ja purista palloksi. Laita sitten pallo jääkaappiin, pakastimeen tai vaikkapa haisevien kenkien sisään ja anna sen imeä pahat hajut itseensä.

2. Jään hiekottaja

Ripottele kuivat kahvinporot kulkureitille hiekan tapaan. Kahvin happo myös sulattaa jäätä.

3. Kattilan puhdistaja

Hankaa kahvinporoilla pohjaan palanutta kattilaa tai pannua. Porot ovat niin hellävaraisia, että voit käyttää kikkaa myös teflonpannulle tai lautasille. Kun olet saanut lian irrotettua, pese pannu normaaliin tapaan.

4. Käsien puhdistaja

Kahvinporot toimivat hajua poistavana puhdistajana, kun hankaat niitä käsiin. Pese ja rasvaa kädet kahvikäsittelyn jälkeen.

5. Lannoittaja

Kahvi sopii hyvin happamassa mullassa viihtyvien kasvien, kuten atsaleojen ja ruusujen, lannoitukseen. Ripottele kosteat kahvinporot kasvin juurelle.

6. Ihokuorinta

Tee luonnonmukainen kuorinta sekoittamalla kahvinporoja ja sokeria. Hankaa seosta hellävaraisesti iholle ja huuhtele sitten pois.

7. Eläinten karkottaja

Onko naapurin kissa aina kukkapenkkisi kimpussa? Sirottele kukkapenkkiin kahvinporoja ja appelsiininkuoria ja lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla: lemmikkien lisäksi myöskään hyönteiset eivät pidä kahvin hapokkuudesta.

8. Marinadi

Miltä kuulostaisi lihan ja kahvin liitto? Öljyä liha ja hankaa sen pintaan sitten kahvinporoja.

9. Naarmujen poistaja

Kahvi sopii myös huonekalujen naarmujen naamiointiin. Sekoita kahvinporoja lämpimään veteen ja viinietikkaan ja levitä seos naarmun päälle.

Lue myös:

    Uusimmat