Älä anna riidan viedä – yksi lause voi pelastaa: "Tämän sanominen voi muistuttaa, ettei toinen ole vihollinen"

Ashley riiteli kiivaasti aviomiehensä kanssa, kunnes keksi yhden lauseen, joka auttaa purkamaan riitatilanteen.

Ashley Innes on ollut naimisissa kymmenen vuotta. Vuosiin on mahtunut ihanien hetkien lisäksi luonnollisesti myös paljon riitoja. Erään kiistan aikana Ashley kuitenkin tajusi, miten voisi purkaa tilanteen.

Ashley oli riidellyt miehensä kanssa työasiasta ja siitä, miten työ vaikuttaa aikaan perheen kanssa sekä kotitöiden hoitamiseen.

– Tilanne oli käymässä intensiiviseksi. Olimme putoamassa ansaan, jossa syyttelemme toisiamme, Ashley kuvailee Huffington Postissa.

"Hei, muista..."

Kesken kiistelyn Ashley päästi suustaan lauseen, jota nyt käyttää usein.

– Sanoin aviomiehelleni: "Hei, muista, me olemme samalla puolella". Tämän sanominen etäännyttää riidasta ja muistuttaa, ettei toinen ole vihollinen, Ashley sanoo.

– Sitten voi alkaa keskittyä kuuntelemiseen, kompromissin tekemiseen ja ratkaisun löytämiseen sen sijaan, että vain veivaisitte asioita riidellen edestakaisin.

Muistuttaa kumppania siitä, että haluat hänet rinnallesi

Huffington Post kysyi asiasta terapeuteilta He pitivät Ashleyn lausetta hyvänä.

– Kun sanot "olemme samalla puolella", sanot, että vaikka en halua tätä tilannetta ja eripuraa, haluan silti meidät ja suhteemme, psykologi Marie Land kuvaa.

Älä yritä voittaa

Usein riita eskaloituu sen vuoksi, miten asiasta puhutaan. Jos keskustelun aiheena on ihmisten ja heidän mielipiteidensä vastakkainasettelu, ongelmia syntyy heti alussa.

Jankkaava riita voi päätyä toisen osapuolen voittoon, mutta voittaminen ei ole suhteessa kannattava tai oikea tavoite. Tavoite on ratkaista ongelma yhdessä, joukkueena.

Samasta puolesta muistuttamisen lisäksi avioliittoihin erikoistunut terapeutti Winifred Reilly kehottaa kysymään kumppanilta esimerkiksi "mikä tässä on sinulle kaikkein tärkeintä" tai "mitä haluaisit minun ymmärtävän".

– Tee niin sen sijaan, että sanoisit kantasi ja sitten sanoisit sen uudelleen, hän neuvoo.

Lähde: Huffpost.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja