Mainos

AL: Valtio valmistautuu maakuntalentojen ostoon

Liikenneministeriö pohtii parhaillaan, pitäisikö valtion ostaa verorahoilla lentoja hiljaisiin maakuntakohteisiin.

Maakuntalentojen kohtalo nousi pinnalle, kun Finnairin alihankkijan, kotimaan lyhyitä lentovuoroja operoivan Finncommin omistajat alkoivat myydä velkaista yhtiötään kovalla hinnalla, kertoo Aamulehti.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk) johtaa selvitystyötä lentojen pelastamiseksi. Sekä hallituksen että opposition mielestä lentoliikenne keskeisiin maakuntakohteisiin on turvattava.

Valtio-omistaja ei kuitenkaan voi sanella Finnairin liiketoimintaa. Sen sijaan valtio voi poliittisesti harkita joidenkin maakuntalentojen ostamista.

Maaliikenneyhteyksien parantuminen poistaa kenttiä

Liikennejärjestelmäyksikön päällikkö Mikael Nyberg liikenne- ja viestintäministeriöstä kertoo Aamulehdelle, että pitkällä aikavälillä kenttiä putoaa pois, kun juna- ja maantieyhteydet paranevat.

Nyberg kertoo, että 10-20 vuoden aikajänteellä tavoitteena on kuljettaa matkustajat junalla Helsinki-Vantaan lentokentälle noin 300-400 kilometrin säteeltä.

Kilometrisäteen sisälle mahtuisivat esimerkiksi Pori, Seinäjoki, Jyväskylä, Varkaus sekä Tampere ja Turku.

Finnairille Finncomin reitit eivät suuri menetys

Markkinahuhujen mukaan muutama ulkomainen lentoyhtiö olisi kiinnostunut Finncommin maakuntareiteistä. Esimerkiksi ruotsalainen Golden Air aloittaa pian Blue1-yhtiön alihankkijana Helsingistä. Tampereella yhtiöllä on jo lentoliikennettä.

Golden air on jo aiemmin korvannut Finncommin lentoja Suomessa.

Finnairilla Finncommin siirtymistä latvialaisomistukseen ei pelätä. Finnairin talousviestinnästä vastaavan Taneli Hassisen mukaan kyseessä ei ole valtionyhtiö Finnairille suuri menetys.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.