Mainos

AL: Sipa on asunut viisi vuotta kuusen alla Tampereen keskustassa – "Olen aika hyvin karaistunut"

Tamperelainen Sipa on asunut viisi vuotta puistossa. Koti on kuusen alla. Hieman yli viisikymppinen Sipa sai ohikulkijan aloitteesta yllättävää apua. Aamulehti kertoo Sipan tarinan.

Mies sanoo lehden haastattelussa saaneensa alkoholia vanhemmiltaan jo ennen teini-ikää. Jos poika oli kiltisti, perjantaina hänelle ostettiin Aperita-pullo. Vanhemmat kävivät töissä, mutta joivat viikonloppuisin.

Sipa kertoo ajaneensa ensimmäiseksi apua tarjoamaan tulleen pariskunnan pois kuusensa luota. Nyt hänelle on tuotu esimerkiksi sukkia, makuualustoja, ruokaa ja rahaakin.

– Olen aika hyvin karaistunut. Mun toleranssi on hyvä. Kestän hyvin paljon kylmää. Puen päälle, mitä tarvitsee, vaikka kaikki vaatteet eivät kyllä lämmitä, kertoo cnc-koneistajan koulutuksen omaava Sipa Aamulehdelle.

Tamperelaiseläkeläinen Erkki Ottela kirjoitti Sipasta Facebookissa. Ottela kertoi nähneensä iltakävelyllä puistossa miehen istuvan penkillä, polkupyörä ja kainalosauva vieressä.

Kuusen juurella asustavan Sipan mukaan nyt väkeä käy hänen luonaan enemmän kuin Tampereen asemahallissa.

– En olisi uskonut, että ihmiset antavat toisilleen apua, mutta nyt se on pakko uskoa.

Sipa on elämässään nähnyt vankilan, alkoholin kaikki puolet, haistellut liimaa ja ollut mielisairaalassa.

Puistossa Sipa on koittanut elää olematta häiriöksi kenellekään. Tarkoituksenaan selvitä hengissä.

Mies kertoo olleensa siviilissä jo yli 20 vuotta. Nyt hän kertoo haluavansa takaisin AA:han ja entisen tylsän elämänsä takaisin. Sillä hän tarkoittaa elämää, jolloin hän oli selvin päin ja tunsi, että jotain puuttui.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.