Mainos

AL: Särkänniemi sai luvan siirtää delfiininsä – missä on uusi koti?

Särkänniemi on saanut luvan siirtää delfiininsä Veeran, Delfin, Eevertin ja Leevin, kertoo Aamulehti.

Suomen ympäristökeskus (SYKE) on myöntänyt siirtoluvan Särkänniemen hakemuksen perusteella, kertoo vanhempi suunnittelija Marja Pylvänäinen Aamulehdelle.

Pylvänäinen ei kuitenkaan kerro, mihin Särkänniemi delfiinit haluaa siirtää. Myöskään Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä ei kommentoi asiaa Aamulehdelle.

Seppälä sanoi juhannukasena, että delfiinit ovat yhä Tampereella ja niiden siirtäminen selvitetään elokuun loppuun mennessä.

Kreikkalainen eläintarha on ollut kiinnostunut Särkänniemen delfiineistä, mutta kauppaa ei tiettävästi ollut vielä syntynyt.

Aktivistijärjestö Valaiden puolesta ry lähetti juhannuksena huolestuneen tiedotteen, jonka mukaan Särkänniemi olisi myynyt delfiinit Attica Zoological Park -eläintarhaan lähelle Ateenaa. Järjestön mukaan kyseinen eläintarha ei kuulu kaikkiin delfiinien hyvinvointia valvoviin kansainvälisiin liittoihin ja siellä on kuollut delfiinejä ennenaikaisesti.

Särkänniemi lopettaa delfinaarionsa, jonka tilalle on ollut määrä avata kesällä sisäaktiviteettipuisto.

Delfiinien siirtämiseen tarvitaan CITES-lupa, jotka SYKE käsittelee. CITES-yleissopimus sääntelee uhanalaisten kasvien ja eläinten kauppaa ja sen on allekirjoittanut 180 maata.Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.