Mainos

Animalia: Delfiinejä ei saa siirtää Kreikkaan – viisi delfiiniä kuollut ennenaikaisesti Atticassa

Kreikassa sijaitseva Attica Zoological Park ei täytä eläinten hyvinvointivaatimuksia, tiedottaa Animalia. Järjestön mukaan viisi delfiiniä on kuollut puistossa ennenaikaisesti viiden vuoden aikana.

Animalia vastustaa Särkänniemen delfiinien siirtämistä Kreikkaan Attica Zoological Parkiin.

– Attican eläinpuistossa on kuollut viisi delfiiniä ennenaikaisesti viimeisten viiden vuoden aikana, viimeisimpänä Orion-niminen uros tänä vuonna, sanoo Animalian delfinaarioasiantuntija Niina Lätti.

– Eläinpuiston altaat ovat ulkoaltaita, joissa delfiineille ei ole tarjolla riittävästi suojaa auringolta. Lisäksi delfiinien asuinaltaat ovat matalammat kuin Särkänniemessä.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miika Seppälä vahvisti eilen, että delfiineille on myönnetty siirtolupa Attica Zoological Parkiin. Siirto ei ole vielä varma: lupa tarkoittaa sitä, että viranomaiset ovat hyväksyvät siirron, jos Särkänniemi päättää siitä.

Animalian mukaan Kreikkaan on suunniteltu jo delfinaariokieltoa.

– Attica rakennettiin ilman rakennuslupaa, sen delfiinit tuotiin maahan ilman tuontilupaa ja laitos toimii vastoin Kreikan lakia, joka kieltää kaikkien villieläinten käytön näytöstoiminnassa

– Animalia vaatii, että Särkänniemi luopuu suunnitelmastaan siirtää delfiininsä Kreikassa sijaitsevaan Särkänniemen tulee harkita vakavasti muita vaihtoehtoja, sillä Attican eläinpuisto ei täytä eläinten hyvinvointivaatimuksia.

Animalia vaatii, että Särkänniemi säilyttää delfiinien omistajuuden, pitää ne EU:n alueella eikä salli niiden lisääntymiskäyttöä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.