Mainos

Al-Assad: Syyria ei neuvottele nukkeopposition kanssa

Syyrian presidentin Bashar al-Assadin mukaanmaa ei neuvottele lännen tukeman nukkeopposition kanssa.

Syyrian pääkaupungin Damaskoksen oopperatalossa hurraavalle väkijoukolle pidetty, taistelutahtoa uhkunut puhe oli al-Assadin ensimmäinen sitten kesäkuun. Puheessaan al-Assad kehotti syyrialaisia nousemaan taisteluun maansa puolesta.

Al-Assadin mukaan ensimmäinen ratkaisu maata runtelevan sisällissodan lopettamiseksi olisi se, että ulkovallat lopettaisivat opposition joukkojen rahoittamisen ja aseistamisen. Tämä tietäisi loppua "terroristioperaatioille" ja maan rajojen tiukoille tarkastuksille.

Presidentti syytti jälleen oppositiota terroristeiksi ja yhteyksistä al-Qaidaan.

– Olemme sodassa sanan joka merkityksessä. Kourallinen syyrialaisia ja iso joukko ulkomaalaisia ovat sodassa Syyriaa vastaan. Tämä on sota maamme puolustamiseksi, al-Assad sanoi.

Al-Assadin julistamaan rauhansuunnitelmaan kuului myös neuvottelujen aloittaminen niiden tahojen kanssa, jotka "eivät ole pettäneet Syyriaa".

Viimeksi presidentti esiintyi julkisuudessa marraskuussa, jolloin hän vannoi Venäjän televisiolle, ettei aio lähteä Syyriasta. Aiemmin oppositio on ehdottomasti torjunut ajatuksen al-Assadin jatkosta.

Syyrian sisällissodassa on kuollut YK:n arvion mukaan jo ainakin 60 000 ihmistä.

(MTV3–STT–AFP–Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.