Mainos

Al-Assadin puhe kirvoitti tylyjä kommentteja

Syyrian presidentti Bashar al-Assad on pitänyt ensimmäisen julkisen puheensa kuukausiin. Hän kehotti syyrialaisia nousemaan taisteluun maansa puolesta ja vannoi, ettei Syyria neuvottele lännen tukeman nukkeopposition kanssa.

Presidentti myös vaati ulkovaltoja lopettamaan opposition rahoittamisen ja aseistamisen.

Al-Assad ehdotti, että Syyriassa järjestettäisiin konferenssi sovinnon hakemiseksi. Sovintoa pitäisi hakea syyrialaisin voimin ja se pitäisi vahvistaa kansanäänestyksessä. Presidentti ei kuitenkaan kelpuuttaisi mukaan "niitä, jotka ovat pettäneet Syyrian".

Syyrian oppositio hylkäsi tuoreeltaan al-Assadin esityksen. Myös oppositiota tukevat ulkovallat kommentoivat puhetta tylysti. Turkin ulkoministeri Ahmet Davutoglu katsoi al-Assadin toistaneen tyhjiä lupauksia ja kehotti Syyriaa pikaiseen vallanvaihtoon. Britannian ulkoministeri William Hague ilmoitti, ettei al-Assad pysty aloitteillaan huijaamaan enää ketään.

EU:n ulkoministeri Catherine Ashton puolestaan lupasi unionin tutkivan tarkasti, onko puheessa mitään uutta. Hän tähdensi kuitenkin, että al-Assadin on väistyttävä syrjään Syyrian johdosta.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.