Mainos

Aktiiviliikkuja unohtaa helposti auringolta suojautumisen – näillä vinkeillä ehkäiset aurinkovaurioita

Kesäpaahteessa treenatessa hikeä valuu kaksinkertaisesti. Aktiivisen liikkujan auringolta suojautumiselta vaaditaan kestävyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Vaikka hikoilee, aurinkosuojatuote ei saa valua silmille tai tuntua käsissä tahmaiselta.

Suomen kesä on lyhyt, joten siitä on otettava kaikki irti. Aurinkoinen ja lämmin sää houkuttelee ulkoilemaan ja harrastamaan. Aktiiviliikkujan onkin oltava tarkkana auringolta suojautumisessa.

Paljon ulkoileva tietää tunteen, kun pitkän ulkoilupäivän jälkeen iho kiristää, punoittaa ja on jopa jo palanut. Hikoilu saa perinteiset aurinkovoiteet kulumaan iholta pois nopeasti ja pahimmillaan valumaan silmille aiheuttaen kirvelyä.

Aurinkosuojatuotteilta saa vaatia paljon. Aktiiviliikkuja ei välttämättä muista lisätä rasvaa päivän aikana, kuten olisi suositeltavaa. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota suojatuotteiden kestävyyteen.

Ensisijaisesti auringolta suojaudutaan vaatteilla, aurinkolaseilla ja päähineillä. Esimerkiksi urheiluliikkeistä löytää vaatteita ja päähineitä, joiden kankaassa on erikseen mainittu UV-suoja. Aurinkolasien UV-suojauksessa on eroja, joten linssien teknisiin ominaisuuksiin on myös hyvä tutustua.

Aktiivinen ulkoilija vaatii aurinkosuojalta paljon

Vaikka Suomessa kesäsää yllättää joka vuosi jopa koleilla päivillä, auringon UV-säteilyltä tulisi suojautua. Ilmatieteen laitokselta voi seurata UV-indeksin ennustetta. Auringolta tulisi suojautua arvon ylittäessä kolmen. Suomessa arvo ylittyy helposti aurinkoisena päivänä huhtikuusta elokuuhun.

Lisäksi kannattaa muistaa, että melojat, uimarit ja purjehtijat altistuvat auringon säteilylle vielä enemmän. Veden pinta ja rantahiekka sekä keväthangilla lumi heijastavat tehokkaasti auringon säteitä.

Erityisesti aktiivisille ulkoilijoille kehitetty P20-aurinkosuojasuihke on nopea ja helppokäyttöinen. Aurinkosuihke on tahmaamaton, joten golfmaila pysyy kädessä myös suihkeen lisäyksen jälkeen. Tuote on erittäin kestävä myös hikoilua vastaan, joten aurinkovoide ei valu silmille kesken kiivaimpienkaan pelien.

P20-tuotteet suojaavat ihoa jopa 10 tunnin ajan. Vedenkestävyys on todennetusti erittäin korkea. Suojataso pysyy jopa 4 x 20 minuuttia vedessä oleilun jälkeen. Aurinkosuojasuihketta tulisi levittää huolellisesti ja tasaisesti noin 15 minuuttia ennen ulkoilua. Suihketta on helppo ja nopea lisätä päivän aikana vaikka juomataukojen yhteydessä.

Aurinkosuojatuotetta tulisi käyttää reilusti, jotta valmistajan ilmoittama suojakerroin toteutuu. Kasvoille se tarkoittaa noin teelusikallista ja vartalon iholle kahta ruokalusikallista. Paljon ulkoilevalla aurinkosuojatuotetta kuluu, joten kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että tuote sisältää mahdollisimman pitkäkestoisen ja laadukkaan suojan UV-säteilyä vastaan. UV-säteily vaurioittaa ihoa jo kohtuullisella altistuksella ja lisää riskiä sairastua ihosyöpään. Aurinko myös vanhentaa ihoa ennenaikaisesti.

P20 SPF50+ -aurinkosuojasuihke

  • Erinomainen valinta aktiiviliikkujalle
  • Helppo käyttää
  • Kevyt suihke imeytyy nopeasti
  • Suojakerroin 50
  • Läpinäkyvä koostumus – ei tahmaa tai värjää
  • Ei sisällä lisättyjä hajusteita
  • Kestää iholla jopa 10 tuntia
  • Erittäin korkea vedenkestävyys: jopa 4 x 20 minuuttia

P20-aurinkosuojatuotteita myyvät Arjenkauppa.fi, apteekit, Sokos-tavaratalot ja K-kaupat.Lue myös:

    Uusimmat