Mainos

Aktia vähentää rajusti pankkikonttoreita ja henkilökuntaa – haluaa keskittyä suurempiin kaupunkeihin

Pankkikonserni Aktia vähentää yt-neuvottelujen päätteeksi 92 työtehtävää ja karsii samalla konttoriverkostaan 18 toimipistettä sulkemalla ja yhdistämällä konttoreita.

Yt-neuvottelujen alkaessa syyskuussa yhtiö kertoi tavoittelevansa jopa 110 henkilön vähennystä. Nyt työtehtävänsä menettävistä noin 50:lle tarjotaan uutta tehtävää, Aktia kertoi tiedotteessaan.

Aktia laskee säästävänsä nyt päätetyillä toimilla noin kolme miljoonaa euroa vuodessa ensi vuodesta alkaen.

Houtskarin, Nauvon, Korppoon, Hangon, Tammisaaren, Inkoon ja Loviisan konttorit on määrä joko sulkea tai myydä toiselle toimijalle. Munkkivuoren, Myyrmäen, Lohjan, Kemiön ja Mustasaaren konttorit suljetaan.

Sipooseen, Tuusulaan, Paraisille, Maalahteen, Vöyrille sekä Kokkolaan Aktia aikoo perustaa ajanvarauksella toimivat asiakastapaamistilat. Vuonna 2021 suljetaan Helsingin Hakaniemen konttori, jolloin se yhdistetään Kolmen Sepän konttoriin ja Kauniaisten konttori yhdistetään Tapiolan konttoriin.

– Haemme päivitetyn strategiamme mukaisesti kasvua suuremmista kaupungeista. Tämän toteuttamiseksi keskitämme osaamistamme näille kasvualueille. Haluan kuitenkin muistuttaa asiakkaitamme siitä, että vaikka perinteinen konttori kotipaikkakunnalta sulkisi ovensa, emme ole jättämässä asiakkaitamme, vaan muutamme palvelumalliamme, sanoo Aktian henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Carola Nilsson tiedotteessa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja