F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Aki Hintsan neuvot olisivat yhä olleet arvokkaita Sebastian Vettelille: "Muistelen lämmöllä keskusteluitamme, saunailtoja ja suomalaista yksinkertaisuutta"

9:30
Aki Hintsan perintö elää yhä vahvana F1-varikolla. Formulasirkus haastatteli muun muassa Annastiina Hintsaa, Mika Häkkistä ja Sebastian Vetteliä. Myös kuntovalmentajat Pyry Salmela ja Antti Kontsas pääsevät ääneen.

F1-sarjan kuntovalmennuksen mullistaneen Aki Hintsan perintö elää edelleen vahvasti formulavarikolla. Vuonna 2016 menehtyneen Hintsan neuvot olisivat olleet Ferrari-kuski Sebastian Vettelille arvokkaita myös tällä kaudella.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pitkäaikaiseen sairauteen menehtyneen Hintsan kasvatit täyttävät yhä F1-kuskien kuntovalmentajien paikat vielä neljä vuotta hänen poismenonsa jälkeen. Isänsä työtä Hintsa Performancen toimitusjohtajana jatkava Annastiina Hintsa laskee, että tämän päivän 20 kuskista peräti 11:llä on yhtiön kautta palkattu kuntovalmentaja.

– Viimeisen viiden vuoden aikana 96 prosenttia podiumpaikoista ja 98 prossaa kisavoitoista on meidän kuskejamme. Olen ihan sairaan ylpeä meidän tiimistämme, Annastiina Hintsa sanoo.

Formulasirkus haastatteli näistä juuri Monzassa Pierre Gaslyn kanssa kisavoittoa juhlinutta Pyry Salmelaa sekä Sebastian Vettelin pitkäaikaista apumiestä Antti Kontsasta.

– Lämmin, hyväsydäminen, mutta samaan aikaan hyvin vaativa ja tulosorientoitunut, Kontsas kuvailee Hintsaa.

Vettel on kaikkien vuosien jälkeen ajatellut edelleen Hintsalta saamaansa ystävyyttä ja apua.

– Vietimme todella paljon aikaa yhdessä, ja puhuimme niin paljon keskenämme. Minä ikävöin häntä, mutta myös muistelen yhä lämmöllä näitä keskusteluitamme, hänen näkemyksiään ja kokemustaan sekä hänen hauskaa suhtautumistaan joihinkin asioihin ja suomalaista yksinkertaisuutta, Vettel luettelee.

– Se on todella harmi, koska etenkin näinä aikoina olisi viimeisen vuoden aikana ollut erittäin mukavaa voida jutella hänen kanssaan. Muistelen kaikkia keskusteluitamme ja saunailtoja, joita vietimme yhdessä.

Videolla Aki Hintsan F1-sarjaan jättämästä jäljestä kertoo myös kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen. Suomalaisen tukemiin kuskeihin kuuluu myös muun muassa kuusinkertainen mestari Lewis Hamilton.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja