Mainos

Aker Finnyards sai tilauksen jättilaivasta

Aker Finnyardsin työllisyystilanne kääntyy ainakin hetkeksi nousuun, kun raumalaistelakka sai automatkustajalautan tilauksen Irlannista. Irish Ferries-varustamon tilaama alus on telakan tietojen mukaan maailman suurin tämänkaltainen alus: lastitilaa on peräti 4 100 kaistametriä, siis yli neljä kilometriä ja lisäksi alus voi ottaa 1800 matkustajaa.

Laivan tilaushinnaksi telakka ilmoittaa 600 miljoonaa markkaa. Telakalle se tuo 1 000 henkilötyövuotta. Laivalla on pituutta 208 ja leveyttä 31 metriä. Se tulee ajamaan Englannin ja Irlannin välistä reittiä.

Laivan rakennusaikataulu on niin kireä, ettei kaikkia sen osia ehditä luovutusajankohtaan tammikuussa 2001 mennessä valmistaa Raumalla. Telakka on jo keskustellut lohkotilauksista Aker Mäntyluodon telakan kanssa.

Tilaus ei poista telakan työllisyysongelmaa

Mäntyluodossa on tällä hetkellä lomautettuna 150 henkilöä ja toistasataa metallityöläistä on komennuksilla Suomessa ja Norjassa. Tämä tilaus ei vielä poista Finnyardsin työllisyysongelmia. Kesälomilta palaavia metallityöläisiä joudutaan lomauttamaan niin, että suurimmillaan lomautettujen määrä on nelisensataa työntekijää.

Telakka on ilmoittanut etsivänsä työntekijöilleen myös lyhytaikaisia töitä, jotka voivat keventää lomautustarvetta. Kaikkiaan Aker Finnyardsin palveluksessa on tällä hetkellä 1050 henkilöä.

Tällä hetkellä Aker Finnyardsilla on tekeillä yksi rahtilaiva suomalaiselle Bore-varustamolle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.