Ajossa nyt: Mercedes-Benz V-sarja – tila-autojen aatelia

Teknavin koeajossa on parhaillaan Mercedeksen uusi V-sarjalainen, joka on luksusta huokuva tila-auto.

Auto korvaa mallistossa Vianon, mutta nimenmuutoksesta huolimatta konsepti on pysynyt ennallaan. Pakettiauton pohjalle on tehty ylellinen tila-auto.

Koripituuksia on tarjolla kolme: tavallinen, keskipitkä ja pitkä, riippuen siitä minkä kokoisen tavaratilan haluaa. Teknavin koeajossa oli keskipitkä malli, joka oli varustettu seitsemällä istuimella. Lähtökohtaisesti istuimia on aina kuusi, mutta autoa on mahdollista hankkia myös enemmän tai vähemmän vetävänä versiona.

Ajoltaan V-sarja ei ole palkitseva, mutta kun ottaa huomioon yli viiden metrin pituuden, korkean painopisteen ja ison omapainnon, ei muuta voi juuri odottaakaan. Matkustajien näkökulmasta asiat ovat paremmin. Tilaa on runsaasti ja hyvä äänieritys tekee matkustamisesta mukavan.

Moottoripuolella on tarjolla kolme eri nakuttajaa, jotka ovat kaikki iskutilavuudeltaan 2,1-litraisia. Teholuokat vaihtelevat välillä 136–190 hv.

V-sarjan hinnat alkavat 66 265 eurosta (V 200 CDI). Koeajamme 250 CDI -mallissa hintaa kertyi varusteineen yli 100 000 euroa.

Teknavi kertoo lisää V-sarjalaisesta seuraavassa numerossaan (14/2014), joka ilmestyy 28. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat