Mainos

Kuorma-auto repi raitiovaunujen ajolangat maahan Mannerheimintiellä – iso osa pääkaupunkiseudun raitiotieliikenteestä pysähdyksissä

0:46

Iso osa Helsingin raitiotieliikenteestä on pysähdyksissä ajolankojen katkeamisen takia. Pelastuslaitokselta kerrottiin illalla STT:lle, että katkeamisen aiheutti kuorma-auto, joka kiskoi johtoja alas noin sadan metrin matkalta.

Johdin kipinöi, kun pelastuslaitos saapui tapahtumapaikalle lähelle vanhoja raitiovaunuhalleja. Päivystävä palomestari Samuli Saarioinen kertoi STT:lle, että turvallisuuden takia pelastuslaitos joutui eristämään laajoja alueita sekä henkilö- että ajoneuvoliikenteeltä.

Tällä hetkellä vain raitotielinjat 6, 7 ja 9 kulkevat normaalisti. Muu raitiotieliikenne liikenne on pysähdyksissä.

MTV Uutiseten toimittaja Sami Lindfors raportoi Töölön kisahallin kohdalta, että paikalla on useita palo- ja poliisiautoja sekä nosturiautoja.

– Poliisi ohjaa liikennettä Runeberginkadun ja Mannerheimintien välisessä risteyksessä. Kaapeleita on tullut alas Kisahallin ovelle asti. Oven eteen on vedetty sulkunauhat.

Helsingin seudun liikenteestä (HSL) ei vielä vähän kymmenen jälkeen illalla osattu arvioida MTV Uutisille, kuinka kauan katkenneen ajolangan korjaaminen kestää.

– Oma aikansa siinä menee. Jää nähtäväksi, kuinka kauan se ottaa, sanoo HSL:n viestintäasiantuntija Tapio Tolmunen.

Saarioisen STT:lle tekemän arvion mukaan on todennäköistä, että liikennekatkos jatkuu torstaiaamuun asti. Katkos alkaa etelässä Runeberginkadun ja Mannerheimintien risteyksestä ja jatkuu pohjoisessa Nordenskiöldinkadun risteykseen asti.

Tolmusen mukaan tällaiset ongelmat eivät ole aivan ennenäkemättömiä.

– Kyllähän näitä välillä sattuu. Ei tämä vallan tavatonta ole.

Onnettomuudesta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii tapahtumien kulkua.

Juttua päivitetty kello 22.54 uusilla tiedolla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja