Mainos

Tapaamispäivän liikenteessä pitkiä odotuksia, satamasta tulevat bussit jäivät jumiin Katajanokalla – häiriöihin syytä varautua illallakin

Presidenttien tapaamispäivänä liikenne on joutunut välillä odottamaan pitkään. Näin kertoo Helsingin poliisin ylikomisario Pekka Höök STT:lle.

Pidemmät seisaukset liikenteessä aiheutti Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin saattueiden hyvin samanaikainen liikkuminen. Saattueiden lisäksi kaupungissa liikkuu poliisin mukaan pitkin päivää myös lyhyempiä saattueita, jotka katkovat liikennettä.

– Liikennettä on ollut tavallista vähemmän. Se on auttanut, Höök sanoo.

Etukäteen ilmoitetut sulut ajoneuvoliikenteessä ovat poliisin mukaan yhä voimassa. Kauppatori, Esplanadit ja Eteläranta on suljettu kaikelta ajoneuvoliikenteeltä.

Joukkoliikenne osin poikki ja poikkeusreiteillä

Helsingin seudun liikenteen HSL:n päällikköpäivystäjä Petri Saari kuvailee joukkoliikenteen tilannetta ennen iltapäiväneljää seesteiseksi, vaikka aiemmin päivällä katkoja on ollut.

Linja-autoliikenne on ollut monin paikoin myöhässä, osin poikki ja poikkeusreiteillä. Saattueiden ohittaessa osa busseista on ohjattu pysäkeille.

Raitiovaunuliikenne käynnistyi HSL:n mukaan uudelleen noin kello kahden aikaan. Raitiovaunut ajettiin päällikköpäivystäjän mukaan pois saattueiden alta eivätkä ne liikkuneet noin puoleentoista tuntiin. Myös raitiovaunuliikenne on osin poikkeusreiteillä.

Pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne palautui valtaosin aikatauluunsa iltapäiväkahden jälkeen. Junaliikenteessä oli häiriöitä Helsingin asemalla aamulla tapahtuneen sähkönjakeluhäiriön vuoksi. Helsingistä lähtevät junat peruttiin joksikin aikaa kokonaan.

HSL kertoo twiitissään, että  korvaavilla busseilla on ollut ongelmia Katajanokalla. Nyt suma on kuitenkin purkautumassa ja liikenne kulkee jälleen, sen mukana myös korvaavat bussit. Ensimmäiset bussit ovat jo ottamassa laivamatkustajia kyytiin.

Pääväyliä suljetaan kokouksen loppuessa

Illemmalla kokouksen loppuessa liikenteeseen odotetaan lisää häiriöitä. Pääväyliä suljetaan ja tyhjennetään liikenteestä autosaattueiden reiteillä. Saattueiden aikataulusta ei ole varmuutta, eikä reittejä kerrota turvallisuussyistä.

– Milloin ja minne ovat asioita, joita ei voi tietää varmaksi, ylikomisario Höök sanoo.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt kestävät noin kello puoli yhdeksään illalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.