Ajokortteihin suunnitellaan juoppoleimaa

Ajokortteihin saattaa tulla liiallisesta alkoholinkäytöstä kertova leima. Liikenneministeriö valmistelee lakiehdotusta, joka antaisi lääkärille oikeuden suositella, että hänen potilaansa saisi ajaa vain alkolukollista autoa. Merkintä alkolukon käyttöpakosta tulisi potilaan ajokorttiin.

Lääkäri voisi antaa suosituksen havaitessaan henkilöllä alkoholiongelman esimerkiksi tavallisen terveystarkastuksen yhteydessä. Suosituksen saatuaan poliisi vaihtaisi kyseisen ihmisen ajokortin alkolukkoehdolla merkittyyn korttiin. Merkintä lisättäisiin ajokorttiin numeromuodossa, joten esimerkiksi poliisi tai muu viranomainen näkisi, että kyseisen kortin omistava henkilö saa ajaa vain alkolukollista autoa.

Merkintöjä on jo

Ajokortteihin lisätään jo nyt samanlaisia rajoituksia esimerkiksi proteeseista, silmälaseista tai automaattivaihteistosta.

Lakiehdotuksen tarkoituksena on antaa lääkäreille mahdollisuus suositella myös ajokieltoa lievempiä tapoja ehkäistä rattijuopumuksia. Tällä hetkellä lääkärit voivat alkoholiongelman havaitessaan suositella poliisille, että potilaan kortti otetaan pois kokonaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat