Ajokeli huono koko maassa – iltapäivällä pahenee entisestään

Ajokeli on tänään huono koko maassa lumisateiden ja sään kylmenemisen vuoksi, varoittaa Ilmatieteen laitos.

– Keli vähän sahaa edestakaisin. Etelässä ajokeli voi olla aamulla jo ihan hyvä, mutta se jää lyhytaikaiseksi. Iltapäivällä on tulossa uusi sadealue, joka huonontaa ajokeliä uudestaan, kertoo päivystävä meteorologi Juha Tuomola.

Tuomolan mukaan huono ajokeli kestää ainakin alkuiltaan saakka Kymenlaakson ja Pohjois-Pohjanmaan akselilla. Sunnuntaina ajokeli voi olla edelleen huono riippuen lumikuuroista.

Maan etelä- ja keskiosaan virtaa tänään lännestä kylmempää ilmaa ja sää muuttuu samalla tuulisemmaksi. Etelä- ja Keski-Suomeen on luvassa pikkupakkasta tai nollakeliä, ja illalla saadaan lisää lumisateita lounaasta.

Merellä myrskyvaroitus

Maan pohjoisosissa saadaan lumisadetta jo aamusta. Osassa Lappia ajokeli on lumipyryn takia huono. Varsinkin Etelä- ja Keski-Lapissa lumisade voi olla sakeaa. Pakkasta on viidestä kymmeneen astetta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on päivällä enimmäkseen poutaista, ja lämpötila on muutaman asteen pakkasen puolella.

Lauantaina koko maassa on tuulista. Suomenlahdelle on annettu myrsky- ja aallokkovaroitukset, mutta kaikkein kovimmat tuulet ovat jo siirtymässä itään. Helsingin ja Tallinnan välisellä merialueella tuuli voi puhaltaa jopa 19 metriä sekunnissa.

Lue myös:

    Uusimmat