Ajax Mestarien liigaan? Tuskaan iso helpotus

Ajax on tuskaillut jalkapallon Mestarien liigan viimeisellä karsintakierroksella kyproslaista APOELia vastaan. Tuskaan tuli kuitenkin viimein helpotus otteluparin toisen kohtaamisen avausjaksolla.

MAINOS

Mestarien liiga -paikat ratkeavat

Viimeiset Mestarien liiga -paikat ratkeavat keskiviikkona 28.8. Karsintaottelut C Morella klo 21.45 alkaen.

C Moren sivulle pääset tästä

Ajax hallitsi toisen kohtaamisen avausjaksolla pallollisia tapahtumia selkeästi, mutta murtautumisvaiheen ratkaisut ja maalinteko tuottivat sille tuskaa. Amsterdamilaisjoukkue kävi lähellä maalaamista etenkin 41. minuutin kieppeillä, kun Hakim Ziyech jakoi loistavan keskityksen Dusan Tadicille maalin vasemmalle kulmalle. Tadic pääsi yrittämään viimeistelyä avopaikasta, mutta tuhri pallon lähietäisyydeltä sivuverkkoon.

Perään kuitenkin helähti. Ziyech oli jälleen tekemässä millimetrin tarkkaa työtä, nyt kierteisellä vapaapotkullaan. Meksikolainen Edson Alvarez pääsi puskemaan Ajax-uransa ensimmäisen osuman ja vei amsterdamilaisisännät 1–0-johtoon.

Osuma oli otteluparin ensimmäinen. Ajax on näin ollen kiinni Mestarien liigan lohkovaiheen paikassa. APOELille riittäisi jatkopaikkaan maalillinen tasapeli vierasmaalisäännön myötä.

Ajax loisti viime kaudella Mestarien liigan valopilkkuna ja eteni välieriin.

Lue myös:

    Uusimmat