"Ajattelin, että nyt mokasin" – joskus erikoinen ensivaikutelma takaa työpaikan

Joskus erikoinen ensivaikutelma on paras työnsaannin tae! Kysyimme lukijoiltamme vinkkejä työnhakuun. Lue hauskat tarinat!

Muistan sen, kun pääsin muutaman sadan hakijan joukosta töihin ja kysyinkin sitten siellä, että mikä sai heidät valitsemaan juuri minut. He sanoivat, että valokuvani oli ystävällisen näköinen ja he valitsivat minut osittain kuvani takia. Kannattaa siis laittaa hyvännäköinen valokuva hakemukseen.
– Kati

Itse olen kyllä aina saanut työn, jos olen ollut pätevin hakija. Minusta reiluinta on ottaa työhön kyvyn, taidon, osaamisen ja työkokemuksen perusteella. Ne on objektiivisia mittareita. Tosin itsellä on sellainen alakin, että taitotaso on korostetusti esillä, ja kokemus. Lisäksi hyvät sosiaaliset taidot ja joustavuus sekä sopeutuvuus ovat plussaa. Mahdollisuus tehdä ylitöitä ja asettaa työ etusijalle on kerran tuonut itselle paikan.
– Eva

Itse olen aina panostanut hakemukseen sen verran, että olen päässyt haastatteluun. Haastattelussa on sitten ollut helppo vakuuttaa työnantajat siitä, että olen sopiva työntekijä teille. Esim. kysymysten esittäminen, silmiin katsominen ja muutenkin hyvät sosiaaliset taidot auttavat haastattelutilanteessa.
– Johanna

Nuorempana kesätöitä hakiessa huomasin että naapuriin tuli kylään paikallisen S-marketin päällikkö. Riensin heti "lainaamaan sokeria" ja naapuri minut tuntien tiesi, etten voisi olla leipomassa, vaan tajusi yskän ja esitteli minut tuttavalleen. Muisti myös mainita, että olen tainnut hakea myymälään kesätöihin. Viikon päästä tuli ilmoitus kesätyöstä.
– Paula

Asiakaspalvelussa on tärkeää, että on ystävällinen. Hakiessa paikkaa tervehdin ja juttelin asiakkaille samalla, kun olimme kiertokäynnillä. Olin antanut itsestäni iloisen ja myönteisen vaikutuksen.
– Noomi

Nuorena naisena hain pankkiiriliikkeeseen, ja meitä oli kaksi loppusuoralla. Minut valittiin, ja pomo myöhemmin kertoi, että valinnan ratkaisi kynnet, ei tykännyt väristä. Että näinkin voi käydä.
– Minna

Olen aina yrittänyt kehua itseäni mahdollisimman paljon, liioittelematta toki. Uskon, että se on ollut yksi syy, miksi olen aina saanut hakemani työpaikat.
– Jonna

Itse asiassa kahteen työpaikkaani olen päässyt vain sen takia, että olen mennyt rohkeasti yritykseen kysymään, olisiko teillä minulle työtä. Ehkä hieman riskaabeli taktiikka, mutta toinen työnantajistani totesi minulle, että arvostaa tuollaista oma-aloitteisuutta.
– Liisa

Pitää vaikuttaa olevansa oma itsensä, ja pieni virhe haastattelussa ei maata kaatanut vaan näytti työnantajalle, että olen hakijana ihminen siinä missä muutkin.
– Annukka

Lopetin koulun 16-vuotiaana (1979). Kotimatkalla kävelin vaan sisään johonkin firmaan ja kysyin, että löytyykö töitä, ja sainkin aloittaa sisälähettinä. Siitä sitten etenin postitusosastolle ja myöhemmin puhelinvaihteeseen, koska äidinkieleni on ruotsi. Siihen aikaan oli niin paljon helpompaa tuo työn etsiminen.
– Maria

Minun ystävälleni suositeltiin työpaikkaa, mutta toiselle paikkakunnalle muuton takia hän ei pystynyt ottamaan paikkaa vastaan. Hän suositteli minulle työpaikkaa ja kävinkin esittelemässä itseni siellä! Siitä onkin aikaa jo yhdeksän vuotta ja olen vielä samassa työpaikassa. Kiitos kaverille!
– Visa

Hain kampaaja-harjoittelijapaikkaa nuorena tyttönä, jännitin kovasti ja työhaastattelijana oli mies, joka sai minut nauramaan hysteerisesti. Naurun lomassa sain sanottua ”nyt tuli pissat housuun” ja lähdin haastattelusta. Ajattelin, että nyt mokasin, en voi ikinä saada kyseistä paikkaa, koska pissasin housuun. Kas kummaa, viikon päästä sain soiton, että minut on valittu. Olin ilmeisesti luonnollinen ja hyvä ihminen hänen mielestään.
– Johanna

Huumoria työpäivään videolta!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja