Aivoja syövä ameeba tappoi pojan Las Vegasissa – loinen iski suositulla järvellä

Poika on kuollut Las Vegasin lähellä saatuaan harvinaisen aivoja syövän ameeban, uutisoi ABC7 Chicago -kanava. Poika sai ameebatartunnan Lake Mead -järvellä, joka on suosittu virkistysalue Las Vegasin seudulla.

Naegleria fowleri -ameeba tunkeutuu kehoon nenän kautta ja voi aiheuttaa vakavia aivotulehduksia, kouristuksia, kooman ja usein kuoleman. Kyseinen ameeba viihtyy lämpimissä makeavetisissä ympäristöissä.

Kyseessä on tiedettävästi ensimmäinen kerta, kun Naegleria fowleri -ameebatartunta on saatu Lake Mead -järvestä. Koko Nevadan osavaltion historian aikana vastaava ameebatartunta on havaittu vain kerran aikaisemmin.

Kaliforniassa tapauksia on ollut kymmenen vuodesta 1962 lukien. Pojan ikää ei ole kerrottu, mutta hän asui Las Vegasin seudulla. Poika oli oleillut järvellä lokakuun alussa ja alkanut oireilla viikkoa myöhemmin.

Viranomaisten mukaan tartunnan vaara on pieni, mutta ameeban mahdollisuus tulisi muistaa, jos ihmiset menevät oleilemaan lämpimiin, ei suolaisiin, vesiin.

Kyseisen vaivan hoito on pirullista, sillä loistartuntaa ei voi hoitaa antibiooteilla tai viruslääkkeillä. Myöskään rokotetta ei ole saatavilla. Aivoja syövää ameebaa voidaan karkottaa vain joillain harvinaisilla loislääkkeillä.

Lue myös:

    Uusimmat