Aivoja syövän ameeban epäillään tarttuneen vesijohtovedestä: 6-vuotias Josiah kuoli – texasilaiskaupunkiin vedenkäyttökielto

Kuusivuotias poika kuoli aivoja syövän ameban seurauksena Texasissa – pojan äiti kertoo järkyttävästä tapahtumasta:"Ensin alkoi päänsärky" 1:48
Kuusivuotias poika kuoli aivoja syövän ameeban seurauksena Texasissa – pojan äiti kertoo järkyttävästä tapahtumasta: "Ensin alkoi päänsärky"

Yhdysvaltain Texasissa pikkupoika on kuollut harvinaisen ameeban aiheuttamaan tulehdukseen.

Josiah Mclntyre kuoli syyskuun alussa Naegleria Fowleri -ameeban aiheuttamaan tulehehdukseen.

CBC NEWS-sivuston mukaan pojan epäillään saaneen tartunnan joko Lake Jacksonin kansalaiskeskuksen suihkulähteestä tai sitten vesiletkusta kotoaan.

Kaupunki on testannut molemmat potentiaaliset lähteet ja useita muita paikkoja. Ensimmäiset testit olivat negatiivisia Naegleria Fowlerille, mutta jälkimmäiset kolme testiä seitsemästä olivat positiivisia.

Positiiviset testitulokset saatiin suihkulähteen säiliöstä, kotona olleesta vesiletkusta sekä keskustan palopostista.

Kaupunkiin määrättiin vedenkäyttökielto tapahtuman jälkeen.

Tappava aivotulehdus

Naegleria Fowleri- ameeba elää yleisimmin makeassa vedessä, kuten järvissä ja joissa. Myös uima-altaissa, joiden vesi on kloorattu huonosti, voi kyseinen ameeba elää.

Ihmisellä ameeba voi tunkeutua hermojärjestelmään nenän kautta. Lopulta ameeba aiheuttaa aivoissa harvinaisen ja tappavan aivotulehduksen.

Lue myös:

    Uusimmat