Aivoista löytyi painajaismainen yllätys: 12-senttinen mato oli majaillut miehen kehossa vuosikausia

1:40
Mies sai lemmikkikoiralta vakavan infektion ja menetti molemmat jalkansa.

Kiinalaisen Wang Lein aivoista löytyi mato, joka oli asunut miehen kehossa lääkäreiden arvion mukaan jopa 15 vuotta.

12-senttinen heisimato majaili kiinalaismiehen aivoissa vuosikausia ennen löytymistään. Kiinalaisen Wang Lein tapaus levisi medioihin sen jälkeen, kun hänen päästään paljastui painajaismainen yllätys.

Ongelmat alkoivat jo vuonna 2007

Kiinalaislähteiden mukaan Wang oli tuntenut puutumista kehonsa vasemmalla puolella jo vuonna 2007, kertoo 7news. Vuosien varrella tilanne paheni ja Wangin terveydentila heikkeni.

Mies kävi useilla erikoislääkäreillä, ja sai aluksi diagnoosin aivokasvaimesta. Lopulta Wang alkoi saada kohtauksia ja menettää satunnaisesti tajuntaansa.

Syyllinen paljastui vuonna 2018. Silloin lääkärit havaitsivat, että Wangin aivoissa asuu heisimato. Arvion mukaan eliö oli asunut Wangin kehossa 15 vuoden ajan, ja se oli mahdollisesti syönyt miehen aivoja.

Mato poistettiin

Sparganosis-suvun mato poistettiin kahden tunnin operaatiossa sairaalassa Guangzhoussa. Lääkärin mukaan operaatio oli riskialtis, koska lapamato liikkui.

– Se piti poistaa kokonaan, muuten jäljelle jäänyt osa voisi kasvaa, lääkäri kommentoi.

Vasemmalla miehen aivokuva, oikealla mato. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Yleensä kyseistä heisimatoa elää eläinten, kuten kissojen ja koirien, suolistoissa. On epäselvää, mistä Wang sai tartunnan. Lääkäri kuitenkin muistutti, että esimerkiksi luonnossa vesi tulisi aina keittää ennen juomista, ja lihan tulisi aina olla täysin kypsää syötäessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja