Aiturinaisten kolmoisvoitto näyttää varmalta – Antero Mertaranta asettaa Ruotsi-ottelun tavoitteen toisaalle: "Sitä ei kannata hirveästi lähteä hurraamaan""

Suomi ja Ruotsi mittelöivät viikonloppuna Tukholmassa perinteikkäässä yleisurheilun maaottelussa. Paperilla Suomelle ennustetaan miehissä murskatappiota ja naisille niukkaa tappiota. Itse pisteiden haalimisen lomassa on runsaasti mielenkiintoa yksittäisissä lajeissa. C Moren selostaja Antero Mertaranta sanoo, että näissä tavoitteena täytyy ainoastaan olla tuloksen tekeminen.

Paperimaaottelussa Ruotsi veisi Suomea miehissä pistein 229,5-180,5. Vahvassa vedossa tällä kaudella olevat suomalaisnaiset häviäisivät vain neljällä pisteellä lukemin 203-207. Erityistä kiinnostusta suomalaisten osalta on miesten keihäässä ja naisten pika-aidoissa.

– Ykkösasia on ehdottomasti keihäänheitto. Kun siellä edelleen käydään Lassi Etelätalon ja Toni Kuuselan välistä kamppailua, niin tämä voi olla se viimeinen hetki osoittaa sitä tuloskuntoa. Tulosten pitää parantua ja varmuutta pitää tulla lisää, Mertaranta summaa.

Suomen Dohaan matkaavasta MM-joukkueesta puuttuu miesten keihäästä kolmas heittäjä. Mertaranta toteaa, että kisoihin saatetaa nimetä neljä keihäsmiestä, joista yksi on varalla.

Naisissa suomalaisittain merkittävin laji on pika-aidat, sillä koko kotimainen kärkikolmikko (Nooralotta Neziri, Annimari Korte, Reetta Hurske) on mukana kilpailuissa. Kolmoisvoitto tulisi olla selvä asia, mutta Mertaranta muistuttaa, että pelkästä kolmoisvoitosta ei kannata lähteä iloitsemaan.

– Viime viikkojen tuloskäyrä on osoittanut sen, että alaspäin ollaan menossa. Nyt olisi loistava tilaisuus korjata tätä ruuvaamalla niitä aikoja selvästi alle 13 sekunnin. Jokainen tavoittelee Dohassa varmasti jotain muutakin kuin alkueräjuoksua. Sitä kolmoisvoittoa ei kannata lähteä hirveästi hurraamaan, jos ajoissa ei näy merkkejä hyvään suuntaan menemisestä, Mertaranta sanoo.

– Se pitää muistaa, että Ruotsi-ottelu ei ole mikään tuloksen tekemisen ympäristö varsinkaan juoksumatkoilla. Se on aivan puhdasta taktiikkaa. Siellä haetaan pisteitä. Näissä kyseisissä lajeissa pitää kuitenkin olla se tuloksen tekeminen ainoana tavoitteena, Mertaranta jatkaa.

Ruotsi-maaottelu käydään lauantaina ja sunnuntaina. Miesten keihäskilpailu on sunnuntaina kello 14.35 ja pika-aidat kello 17.05.

Lue myös:

    Uusimmat