Aiturikomeetta Reetta Hurske lataa suoran vastauksen epäilijöilleen: "Älkää huolestuko"

0:46
Reetta Hurske näpäyttää epäilijöitä 100 metrin aitoja ajatellen.

Historiallisesti EM-kultaa 60 metrin aidoissa voittanut Reetta Hurske ei pelkää asettaa kivikovia Suomen ennätys -tavoitteita ensi kesäksi. Hallissa hurjia aikoja juoksusta toiseen takonut suomalaissensaatio lataa suoran vastauksen epäilyille, joissa hänen kykyään pitää vauhtia yllä 100 metrin matkalla on kyseenalaistettu.

Reetta Hurske otti 60 metrin aitajuoksukultaa sensaatiomaisella esityksellä Istanbulin EM-halleissa. Hurske sivusi EM-finaalissa omaa Suomen ennätystään 7,79 ja otti voiton suvereenisti. Ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Hurske kertoo, että paineet matkan aikana olivat kovat.

– Aikaisemmissa juoksuissa jännitys oli erilaista, sellaista että en voi nyt epäonnistua, koska laji on niin pienestä kiinni, Hurske sanoo alku- ja välieristä.

Suomalaisaituri selvitti kuitenkin karsintajuoksut matkalla finaaliin melko helposti. Loppukilpailua ennen tunne oli täysin uudenlainen.

– Välierän jälkeen, kun palasin hotellille, alkoi tulla sellainen jännitys, että seuraava on ratkaiseva juoksu.

Finaalijuoksu oli huikea, ja muut jäivät heti lähdössä selvälle takamatkalle suomalaisen taakse, eivätkä saaneet Hursketta kiinni.

Hurja tasonnosto

Hurske on nostanut tasoaan ällistyttävän paljon tällä hallikaudella. Ennen tämän vuoden kisoja suomalaisen ennätys kirjattiin lukemin 7,93, eli ennätys parantui peräti 14 sadasosaa, mikä on 60 matkalla järisyttävän paljon.

Hurske on kehittynyt monella osa-alueella, ja suurimmaksi syyksi kehitykselle hän nostaa melko yksinkertaisen syyn.

– Pääsin viime syksyn aloittamaan terveenä. Olen saanut jo ennen sitä treenata muutaman vuoden terveenä. Ehjiä treenitunteja vaan on, ja se oli ehkä isoin asia tälle hallikaudelle, Hurske kertoo.

Hyvät tulokset harjoituksissa ja kisoissa ruokkivat itseluottamusta, ja jälki olikin historiallisen kovaa. Hurske paineli hallissa peräti 13 kertaa alle vanhan SE-tuloksen 7,91.

Hurskeen tavaramerkki on aina ollut hyvä lähtö. Tälle kaudelle 27-vuotias aituri on kehittynyt erityisesti kiihdytyksessä ensimmäiselle aidalle. Paljon on spekuloitu, miten Hurskeen vauhti jatkuu viiden aidan jälkeen, kun kesällä siirrytään sadalle metrille.

Hurske lyö epäilijöille jauhot suuhun. Vastauksen tiedusteluun 100 metrin matkasta voit katsoa pääkuvan videolta.

Reetta Hurskeen koko haastattelun Tulosruudun Viikon vieraana voit katsoa alta.

11:51


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja