Mainos

Tammelan perheen isä tulipalon sytyttäneestä vaimostaan: "En voi uskoa, että hän olisi voinut tehdä mitään tällaista lapsille"

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on käsitellyt tänään perhesurman yritykseksi epäiltyä tapausta, jossa äiti sytytti perheen asunnon tuleen lastensa nukkuessa viime helmikuussa. Perheen isä sai kuulla tulipalosta kesken työpäivän. 

Nainen on kertonut kuulusteluissa yrittäneensä tappaa itsensä. Miehellä ei ollut naisen aikeista ilmeisesti käsitystä, sillä poliisin kuulusteluissa mies kertoi, että tapahtumaa edeltävä viikonloppu oli sujunut normaalisti. 

Lauantaina mies oli riidellyt vaimonsa kanssa pieleen menneestä vedosta. Mies oli myös nauttinut alkoholia, mutta hän ei uskonut tämän vaikuttaneen riidan syntyyn.

Sunnuntaina tilanne oli miehen mukaan jo normaali. Illalla perheessä katsottiin televisiota, tosin äiti lapsien kanssa eri huoneessa. Aviopari ei miehen mukaan pitänyt mykkäkoulua.

"Luulin, että kyse on puuttuvasta patterista"

Maanantaiaamuna mies suuntasi töihin. Päivä keskeytyi pian vanhimmalta pojalta tulleeseen puheluun. Poika kertoi isälleen, että perheen talo on tulessa.

Kun mies saapui kotipihaan, paikalla oli useita paloautoja. Vaimo oli kiidätetty sairaalaan. 

Mies kertoi tänään oikeudessa lähteneensä nuorimman lapsensa kanssa sairaalaan tapaamaan vaimoaan tapahtumien jälkeen. Yllätyksekseen hän saikin kuulla naisen toivoneen, ettei mies pääsisi tapaamaan tätä. 

Kuulusteluissa mies kertoi olettaneensa, että nainen syytti häntä tulipalosta.

– Luulin, että kyse on siitä, että alakerran palovaroittimesta mahdollisesti puuttuu patteri.

Mies puolusti vaimoaan kuulusteluissa

Hiljaisuuden syynä ei nähtävästi kuitenkaan ollut puuttuva paristo, sillä nainen on myöntänyt kuulusteluissa sytyttäneensä tulipalon ja yrittäneensä tappaa itsensä raha- ja avio-ongelmien vuoksi.

Naisen kertoman mukaan hän oli kyllästynyt miehensä käytökseen ja juomiseen.

Syyttäjän näkemyksen mukaan nainen yritti tappaa itsensä lisäksi myös kolme lastaan. Nainen on kiistänyt syytteet.

Mies oli kuulusteluissa vaimonsa puolella.

– En voi uskoa, että (nimi) olisi voinut tehdä missään tapauksessa mitään tällaista lapsille. Pidän vaikeana myös uskoa sitä, että hän olisi tehnyt itselleenkään mitään, kuulustelupöytäkirjaan on kirjattu miehen sanoneen.

Tapausta on käsitelty tänään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii naiselle vähintään seitsemän vuoden vankeusrangaistusta kolmesta tapon yrityksestä ja tuhotyöstä. Oikeudessa myös mies yhtyi syyttäjän vaatimuksiin.

0:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.