Mainos

Talonsa palamaan sytyttänyttä äitiä syytetään lastensa tapon yrityksistä – kirjoitti viimeisen kirjeen serkulleen

0:23

41-vuotiaalle naiselle luettiin tänään syytteet tuhotyöstä ja kolmesta tapon yrityksestä Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Nainen tuli oikeussaliin poliisien saattamana itseään peitellen. Paikalla oikeudessa ovat myös naisen aviomies ja vanhin perheen lapsista. Syytetty nainen ja perheenjäsenet eivät ottaneet toisiinsa minkäänlaista katsekontaktia oikeussaliin tultaessa tai syytteitä luettaessa.

Naisen syytetään yrittäneen tappaa kolme lastaan Tammelassa Kanta-Hämeessä helmikuussa.

Pelastuslaitos sai ensimmäisen hälytyksen tulipalosta maanantaina 20. helmikuuta kello 6.26. Soittajana oli perheenäiti.

Perheen lapset olivat tuolloin nukkumassa. Isä oli lähtenyt töihin jo ennen aamuviittä. Kotiäitinä viime vuodet ollut perheenäiti jäi lukemaan aamun lehteä, kun puoliso lähti töihin.

Miehen lähdettyä nainen kirjoitti kirjeen serkulleen. Syyttäjän mukaan kirje oli niin sanottu viimeinen viesti, jossa nainen kantoi huolta perheen hevosten hoitamiseen liittyvistä asioista hänen kuolemansa jälkeen. Nainen ei kirjoittanut kirjeessä mitään siitä, miten lapset tai muut asiat hoidettaisiin.

Kolme eri sytytyspaikkaa

Syytteen mukaan nainen sytytti ensin papereita palamaan alakerran tietokonehuoneen kirjahyllyssä. Sen jälkeen hän sytytti sanomalehtiä palamaan tietokonehuoneessa olleen lakanakaapin eteen lattialle siinä olleiden tavaroiden päälle.

Tämän jälkeen nainen siirtyi toisella puolella alakertaa sijainneeseen makuuhuoneeseen, missä hän avasi syytteen mukaan vaatteita sisältäneet lipaston laatikot auki ja sytytti niihin sanomalehtiä palamaan.

Perheen kolme alaikäistä lasta olivat tapahtumahetkellä nukkumassa.

Sytytettyään palon nainen meni olohuoneeseen odottamaan.

– Hän ei ole millään tavalla auttanut lapsia tai yrittänyt herättää heitä. Toiminnallaan hän myös tukki nuorimman lapsen lähimmän poistumistien, syyttäjä Hanna Kankaala sanoi.

Vanhin poika haki äidin

Lapset heräsivät tulipalon ääniin ja he pääsivät pelastautumaan talosta omin avuin. Nuorin lapsista, 11-vuotias poika, nukkui omassa huoneessaan talon alakerrassa, ja kaksi vanhempaa lasta, 17-vuotias poika ja 13-vuotias tyttö, nukkuivat omissa huoneissaan yläkerrassa.

17-vuotias poika pelastautui yläkerrasta oman huoneensa ikkunasta talon terassikatolle ja pudottautui sieltä maahan. Sen jälkeen poika pelasti tiedottoman oloisen äitinsä talon alakerran kodinhoitohuoneesta ulos.

Tämän jälkeen poika neuvoi sisaruksiaan pelastautumaan talosta ja kannusti heitä hyppäämään alas yläkerran parvekkeelta. Vanhin poika ja perheen tytär soittivat myös hätäkeskukseen.

11-vuotiaalle pojalle tuli kolme murtumaa jalkaan, koska hän hyppäsi yläkerran parvekkeelta maahan. Lisäksi kaikki lapset altistuivat savukaasuille ja saivat lievän häkämyrkytyksen.

Lapset ja äiti kuljetettiin paikalta sairaalaan.

Koirat kuolivat palossa

Perheen puurakenteinen omakotitalo ja kaikki irtaimisto tuhoutui palossa täysin. Talo oli rakennettu vuonna 2000. Syyttäjän mukaan talo oli vähintään 150 000 euron arvoinen. Perheenisän mukaan talon arvo oli vähintään 260 000 euroa.

Syyttäjän mukaan naisen tarkoitus oli tappaa lapsensa sytyttämällä tulipalo kahdesta eri huoneesta ja kolmesta eri palopesäkkeestä.

– Vastaajan on täytynyt vähintään ymmärtää, että tulipalo voi aiheuttaa lasten kuoleman, syyttäjä totesi.

Nainen on myöntänyt esitutkinnassa sytyttäneensä tulipalon, mutta hän kiistää kaikki syytteet.

Tulipalossa kuoli perheen kaksi koiraa.

Syyttäjä vaatii naiselle vähintään seitsemän vuoden vankeusrangaistusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.