Äiti varoittaa: 11-vuotias menetti näkönsä päiviksi värikkäiden halloween-piilolinssien takia

Kanadalaisäiti varoittaa värikkäiden, naamiaiskauppojen piilolinssien vaaroista. Hänen 11-vuotias tyttärensä menetti tilapäisesti näkönsä tällaisten halloween-piilolinssien takia, kertoo brittilehti Daily Mail.

Viime vuoden halloweenina 11-vuotias Emilie Turcotte pukeutui paholaiseksi. Asun viimeistelivät äidin ostamat värikkäät piilolinssit naamiaiskaupasta.

Emilie laittoi piilolinssit ensin kouluun noin neljäksi tunniksi. Välissä hän otti ne pois, ja asetti pelottavat piilolinssit taas silmiinsä lähtiessään karkki ja kepponen -kierrokselle. Yöksi tyttö otti piilolinssit pois.

Seuraavana aamuna Emilie heräsi kuitenkin tuskissaan. Hän itki äidilleen, että silmät tuntuivat olevan kuin tulessa eikä hän pystynyt avaamaan niitä.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Olemme kohta kaikki likinäköisiä 7:42

Näkökyky meni

Emilien äiti Julie vei tytön välittömästi sairaalaan. Lääkärin mukaan piilolinssit olivat vahingoittaneet tytön sarveiskalvoja ja aiheuttaneet tulehduksen silmäluomiin ja ympäröivään ihoon.

Neljään päivään Emilie ei nähnyt mitään. Tyttö kyseli vanhemmiltaan, jäisikö hän sokeaksi tai voisiko hän palata enää kouluun. Julie ei tiennyt mitä vastata.

– Neljän päivän ajan olimme peloissamme. Hän ei pystynyt näkemään mitään. Ja me ajattelimme, että kaikki tämä vain halloween-piilolinssien takia, Julie kertoo Daily Mailin mukaan.

Onneksi neljän päivän kuluttua Emilien näkö alkoi kuitenkin palautua. Kuukauden ajan hän joutui kuitenkin käyttämään aurinkolaseja lääkärin määräyksestä silmien parantumisen takaamiseksi.

Äiti varoittaa vaaroista

Julien mukaan lääkärit olivat sanoneet, että jos tytärtä ei oltaisi viety saman tien lääkäriin, hän olisi saattanut menettää näkönsä kokonaan.

Julie varoitti aiemmin tässä kuussa sosiaalisessa mediassa muita vanhempia piilolinssien vaaroista. Viisi Emilien koulukaveria oli tosin käyttänyt samanlaisia piilolinssejä, eivätkä he olleet saaneet mitään oireita.

Viime vuonna halloweenin alla kirjoitimme myös värillisten crazy-piilolinssien vaaroista. Kosmeettiset piilolinssit voivat aiheuttaa tulehduksia, raapia silmää ja heikentää näkökykyä.

Riskit liittyvät siihen, että verkosta ja pilailukaupoista saatavia kosmeettisia linssejä saatetaan myydä ilman käyttöohjeita tai lääketieteellistä hyväksyntää.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja