Äiti kyseli Facebook-ryhmässä vinkkejä influenssan "luonnolliseen" hoitoon ja kieltäytyi lääkkeestä – poika kuoli

Miten suojautua influenssalta? 13:00
Videolla kerrotaan vinkkejä influenssalta suojautumiseen.

Pojan äiti oli kysellyt "luonnollisia" hoitokeinoja influenssaan. Lääkärin määräämää lääkettä hän ei ollut hakenut. Tapauksesta kertoo muun muassa NBC News -sivusto.

4-vuotias koloradolaispoika kuoli influenssaan. NBC News -sivuston mukaan pojan äiti oli aiemmin julkaissut rokotusvastaisessa Stop Mandatory Vaccination -Facebook-ryhmässä kirjoituksen, jossa oli kysynyt neuvoa influenssan hoitoon. NBC:n mukaan ryhmässä on aiemmin jaettu virheellistä tietoa terveysasioista.

Lapsella ei ollut vielä tuolloin ollut diagnoosia, mutta hänellä oli kuumetta, ja hän oli saanut sairauskohtauksen. Nainen kertoi myös, että kahdella hänen neljästä lapsestaan oli todettu influenssa ja lääkäri oli määrännyt kaikille samassa kotitaloudessa asuville Tamiflu-influenssalääkettä. Nainen kertoi, että ei ollut käynyt hakemassa määrättyä lääkettä.

Tamiflu on lääke, jota käytetään influenssan hoitoon. Jotkut ovat huolissaan sen sivuvaikutuksista.

Kysyi lääkkeettömiä hoitovinkkejä

Julkaisussa nainen oli myös kertonut, että hän oli hoitanut lapsiaan erilaisilla ”luonnollisilla menetelmillä”. Näitä olivat esimerkiksi piparminttuöljy, C-vitamiini ja laventeli. Nämä eivät kuitenkaan olleet tepsineet, joten hän pyysi ryhmäläisiltä lisää vinkkejä. Naiselle ehdotettiin esimerkiksi rintamaitoa, timjamia ja seljanmarjaa.

– Täydellistä, kokeilen näitä, oli nainen kommentoinut.

NBC:n mukaan kukaan julkaisua kommentoineista ei neuvonut naista menemään lääkäriin. Myöhemmin lapsi joutui sairaalaan, ja neljän päivän kuluttua hän oli kuollut.

"Tämä on tragedia"

Facebookin edustaja kommentoi asiaa sähköpostitse NBC News -sivustolle.

– Tämä on tragedia ja ajatuksemme ovat pojan perheen ja hänen lähimmäistensä luona. Emme halua virheellistä tietoa rokotuksista Facebookiin, minkä vuoksi teemme kovasti töitä sen eteen, että vähentäisimme sitä kaikilla alustoillamme, kuten myös yksityisissä ryhmissä.

Koloradon terveysviranomaiset vahvistavat NBC News -sivustolle, että alle kouluikäinen lapsi on kuollut influenssaan. Julkisuudessa ei ole tietoa siitä, oliko lapsi rokotettu vai ei.

Perhe ei kommentoinut rokoteasiaa

KKTV 11 -sivusto tavoitti äidin kommentoimaan tapausta.

– Minuun sattuu tällä hetkellä niin paljon, kuten myös hänen isäänsä ja veljiinsä. Tuntuu kuin olisimme pettäneet hänet, koska teimme mitä meidän piti.

Perhe ei halunnut kommentoida sitä, oliko lapsi rokotettu vai ei.

Lue myös:

    Uusimmat