Mainos

Äiti kertoo valinnastaan: Koskaan en ole vauvallani vaippaa käyttänyt – enkä käytä!

Jopa vastasyntynyt voi elää vaipatonta elämää. Se vaatii vanhemmilta vain hieman aikaa ja kärsivällisyyttä.

Olet saattanut kuulla vaipattomuudesta, mutta tiesitkö, että se on mahdollista jopa vastasyntyneillä vauvoilla? Äiti Cindy Lever on yksi niistä äideistä, joiden mielestä se on täysin mahdollista.

– Se on hauskaa ja koukuttavaa. Rakastan sitä, että voin sen avulla luoda syvemmän suhteen lapseeni, Lever kirjoittaa Kidspot-sivustolla otsikolla 'Koskaan en ole vauvallani vaippaa käyttänyt – enkä käytä!'.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lever kertoo keskustelleensa vaipattomuudesta miehensä kanssa jo raskausaikana. Lapsen isä ei ollut asiasta heti samaa mieltä, vaan piti ideaa lähinnä hulluna. Pian vauvan syntymän jälkeen hänen mielensä kuitenkin muuttui. Nyt he toteuttavat yhdessä vaipatonta perhe-elämää. 

Vaipattomuus täysin mahdollista

Vaipattomuus on yleistä monissa kulttuureissa, mutta lähes täysin hävinnyt länsimaista. Vaipattomuuden ideana on, että lapset ja aikuiset ovat hyvin samanlaisia; kummatkaan eivät halua kastella itseään. Asiaa kannattavien mukaan vaippojen käyttäminen johtuu ainoastaan siitä, että vanhemmat eivät osaa lukea lapsensa tarpeita. Äidin mukaan esimerkiksi kiemurtelu nukkuessa on selvä merkki hädästä.

– Monet ihmiset ajattelevat, että lapsen kanssa ei voi kommunikoida siitä, milloin on aika pissata tai kakata. Kuitenkin he pystyvät kertomaan meille, milloin he ovat väsyneitä, nälkäisiä tai milloin heillä on ilmavaivoja. Jos hidastamme ja olemme vireessä, vessatarpeiden lukeminenkin on mahdollista, Lever kertoo.

Äidin mukaan kuuntelun ja vihjeiden lukemisen lisäksi lapsen rutiinien oppiminen on tärkeää. Lever kertoo, että esimerkiksi hänen lapsensa kakkaa aamuisin kaksikin kertaa. Tämän asian tietäminen helpottaa paljon.

– Aluksi se voi tuntua työläältä kaikkien muiden vastasyntyneiden vaatimusten päälle. Muistutan kuitenkin miestäni, että teen tätä mieluummin kuin vaihdan kaksi- tai kolmevuotiaiden kakkavaippoja. Lisäksi läheisyys, jonka saat lapsesi kanssa on intensiivisempää ja palkitsevampaa, Lever kertoo. 

Tämä äiti antaa lapsensa tehdä tarpeensa lavuaariin, jossa lasta voi samalla hauskuuttaa peilin välityksellä. 

Lähde: Kidspot

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.