Äiti käski tytärtään olemaan kiltti ja ottamaan muut huomioon – yksi puhelu muutti kaiken: "Lapsellani on stalkkeri"

12:00

Julee Morrison on monien vanhempien tapaan kehottanut tytärtään olemaan "kiltti kaikille" ja "ottamaan muut huomioon". Neuvot kuitenkin johtivat karmivaan tilanteeseen.

Miten pieni lapsi osaa kiusata? Yllä oleva video kertoo.

Aiemmin Julee Morrison vaati lapsiaan ottamaan muut huomioon. Hän on kehottanut tytärtään olemaan "kiltti kaikille". Kun tyttö kertoi, että koulussa eräällä lapsella ei ollut paljoa ystäviä ja että lapsi oli häiritsevä, Morrison kehotti lastaan kuuntelemaan ja olemaan myötätuntoinen.

– Sitten, eräänä päivänä, sain soiton koulusta, Morrison muistaa.

"Lapsellani on stalkkeri"

Puhelimessa oli lasten ohjaaja, joka halusi jutella Morrisonin tyttärestä.

– Sydämeni hakkasi. Minulle ei koskaan ole soitettu koulusta lapseni oikuttelusta. Minulle ei koskaan ole soitettu koulusta yhdenkään lapseni vuoksi. Puhelu jatkui: "jotkut tyttäresi kavereista kertoivat, että täällä on lapsi, joka on antanut tyttärellesi huomiota". Kuuntelin. Sitten tajusin sen, "lapsellani on stalkkeri"!

Morrison onnistui saamaan tietoonsa, kuka hänen tytärtään väijyy. Paljastus oli karmiva.

– Tunsin tämän lapsen. Tämä oli se lapsi, jonka olin käskenyt tyttäreni ottamaan mukaan. Tämä oli se lapsi, jota olin käskenyt tyttäreni kuunnella. Tämä oli se lapsi, jota kohtaan olin käskenyt tytärtäni tuntemaan myötätuntoa. Kauhu juoksi suonissani. Kurkkuni oli kuiva, Morrison kuvailee.

Ongelma kasvoi vuosien ajan

Ongelmatilanne oli paisunut vuosien varrella. Lapsi seurasi Morrisonin tytärtä, halvensi ja häiritsi häntä siinä määrin, että tyttären ystävätkin huolestuivat.

– Ei minun tyttäreni sanonut mitään, Morrison kuvailee.

Lopulta, opinto-ohjaajan silmien alla, Morrison tapasi tyttärensä. Hän murtui kyyneliin.

– Itkin, kun kerroin tyttärelleni: "olen antanut sinulle kamalia neuvoja vanhempana". Seurasi pitkä tauko. Tyttö sanoi minulle olevansa kunnossa. Ettei se ole iso juttu. En ole samaa mieltä hänen kanssaan. Syötin oman lapseni leijonille.

Kiltteys teki tytöstä helpon saaliin

Morrison tajusi, että kasvattaessaan kilttiä, myötätuntoista ja mukaanottavaa lasta, hän teki tytöstä helpon saaliin väijyjälle.

Nyt Morrison on käynyt tyttärensä kanssa aivan erilaisia keskusteluja. Hän on muun muassa neuvonut tätä pysymään aikuisten lähellä ja kertonut, ettei tytön tulisi mennä yksin sivukujille. Tämän tulisi olla tietoinen ympäristöstään.

– Joskus se, että pyydämme lapsiamme ottamaan muut mukaan, osoittamaan myötätuntoa ja kuuntelemaan, johtaa heidät pimeään syvänteeseen. Joskus on ok olla olematta huomioiva ja kiltti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja