Äiti ja tytär taistelevat yhdessä syöpää vastaan: "Olemme nykyisin entistä vahvempia"

Teinitytöllä ja hänen äidillään diagnosoitiin rintasyöpä vain muutaman kuukauden sisällä toisistaan. 

Australialainen Bethany Carlton oli vasta 17-vuotias, kun hän aloitti rankan taistelun kahta eri syöpää vastaan. Hänen äidillään, Mybritt Larsenilla, diagnosoitiin rintasyöpä heti tyttären hoitojaksojen alettua.

Tästä alkoi uskomaton, koko perhettä koskeva selviytymistaistelu. 

Takana monta rankkaa kokemusta

Vuonna 2013 Bethany tunsi oudon patin oikean rintansa alla. Lääkärin mukaan hänellä ei ollut syytä huoleen, joten jatkotutkimuksiin ei ryhdytty. Vuotta myöhemmin hänen rinnastaan löydettiin pahanlaatuinen, laajemmalle levinnyt rintasyöpä. Syöpä leikattiin vain viittä päivää ennen hänen 18-vuotissyntymäpäiväänsä.

Vain viikko leikkauksen jälkeen Bethanylla todettiin myös todella harvinainen lihassyöpä. Tätä syöpää todetaan Australiassa vain kuusi tapausta vuodessa. Nuori nainen tulisi tarvitsemaan solunsalpaajahoitoa ainakin vuoden ajan.

Bethanyn äidille Mybritille diagnosoitiin rintasyöpä vain kolmea kuukautta hänen tyttärensä syöpähoitojen alun jälkeen.

– Minä aloin nauraa ja hän myös. Tämä tuntuu kamalalta, mutta mitkä oikeasti ovat mahdollisuudet siihen, että näin tapahtuu, Bethany kertoo Brisbanetimes.comille.

Sairaudet yhdistivät äidin ja tyttären

Ennen cheerleadingia ja tanssia harrastanut Bethay tarvitsee nykyisin apua arkisissa askareissa, kuten pukemisessa ja suihkussa käymisessä. Hän on menettänyt paljon lihasmassaa, minkä vuoksi myös kävely tuottaa vaikeuksia.  

Vaikka hän on kokenut paljon vastoinkäymisiä, hän on kiitollinen perheelleen ja kumppanilleen kaikesta saamastaan tuesta.

– Kun äiti on sairas, katson hänen peräänsä. Kun minä olen sairas, hän huolehtii minusta. Olimme läheisiä jo enne sairautta, mutta tämä kokemuksen ansiosta olemme kasvaneet yhdessä ja olemme nykyisin entistä vahvempia, Bethany kertoo perheensä kokemuksista. 

"Haluan tehdä miljoona asiaa" 

Bethany kertoo, että rankat hoidot ovat antaneet hänelle selkeämmän kuvan siitä, mikä on tärkeää elämässä. Hän  kertoo arvostavansa nykyisin pieniä asioita, kuten aamuisin heräämistä ja hyvää oloa.

– Niin kauan kuin olen terve ja minulla on ystäviä ja perhe ympärilläni, minulla on ruokaa ja katto pään päällä, olen todella onnekas.

Bethanyn syöpähoitojen on tarkoitus päättyä helmikuussa 2016, ja hänen äitinsä hoidot ensi vuoden loppuun mennessä. Hoitojen lopun lähestyessä Bethany on alkanut keskittyä jo tulevaisuuteen.

– Olen niin innoissani etten malta odottaa! Haluan tehdä miljoona asiaa, olla poliisi, omistaa oman yrityksen ja myydä jäätelöä, Bethany iloitsee. 

VIDEO: Askarruttaako rintasyöpä? Lääkäri vastaa yleisimpiin kysymyksiin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja