Airbnb:n suosio nousee Suomessa – erityisesti näitä majoituksia kysytään

Hotelli tai hostelli ei ole enää matkustelevan ainoa majoitusvaihtoehto. Yhdysvaltalaislähtöinen Airbnb antaa tavallisten ihmisten vuokrata kauttaan omia kotejaan matkailijoille. Palvelu kasvattaa suosiotaan myös Suomessa.

Suomessa on noin 2800 asuntoa tai vastaavaa majoitusta, jotka on listattu asunnonvuokrauspalvelu Airbnb’n sivustolle. Vuokrapaikat vaihtelevat kerrostaloasunnoista huviloihin ja veneisiin. Joukossa on jopa yksityinen saari, kertoo Airbnb’n Pohjoismaiden ja Hollannin maajohtaja Aja Guldhammer.

Airbnb aloitti toimintansa lähinnä suurkaupunkien ilmiönä. Ei olekaan yllättävää, että suurin osa Suomessa vuokrattavana olevista asunnoista sijaitsee pääkaupunkiseudulle. Yli puolet kaikista Suomen Airbnb-asunnoista on Helsingissä.

Guldhammer kertoo, että erityisesti mökkien vuokraus on kasvattanut Suomessa suosiotaan. Esimerkiksi Savonlinnan alueella on huomattavissa suurta kasvua, sillä tällä hetkellä siellä on vuokrattavia asuntoja 4 kertaa enemmän kuin vuosi sitten.

Suosio kasvaa vauhdilla

Suuret tapahtumat lisäävät kiinnostusta vaihtoehtoista majoitusmuotoa etsiville. Esimerkiksi Turussa heinäkuun alussa järjestetty Ruisrock-festivaali lisäsi majoituskysyntää myös Airbnb’llä.

Airbnb’n suosio kasvaa Suomessa vauhdilla, sanoo Guldhammer.

– Palveluun listattujen asuntojen määrä on vähintäänkin tuplaantunut joka vuosi, mutta se ei ole Suomessa yhtä suosittu kuin muissa Pohjoismaissa.

Suomi on reilusti muita Pohjoismaita jäljessä, mikäli katsotaan tarjolla olevien asuntojen määrää. Tanskassa Airbnb-majoituksia on tarjolla noin 20 000, Ruotsissa 10 000 ja noin 7 000 Norjassa. Guldhammerin mukaan osasyy siihen, että ylimääräisen tilan jakaminen tuntemattomille ei ole levinnyt Suomessa kovin laajalle, on se, ettei Airbnb ole vielä panostanut markkinointiin ja verkostoitumiseen Suomessa kovin paljoa.

Lue myös:

    Uusimmat