Airbnb-ilmoitus kielsi syömishäiriöiset ja yli satakiloiset: "He sanovat, etteivät halua lihavia ihmisiä lähelleen" – näin omistajat vastaavat

Iäkäs pariskunta pakeni koronaviruspandemiaa matkailuautolla suljetun Euroopan halki – näin matka Suomeen taittui 4:19
Iäkäs pariskunta pakeni koronaviruspandemiaa matkailuautolla suljetun Euroopan halki. Näin matka Suomeen taittui!

Airbnb-ilmoitus joutui kriitikkojen hampaisiin vuokralaiselle asetetun painorajoituksen vuoksi.

Airbnb:tä vuokraava brittipari joutui kritiikin kohteeksi, kun asunnon vaatimuslista matkalaisille lähti leviämään netissä. Kentissä Bobbit's Lair -nimistä asuntoa vuokraava kaksikko oli pannut asunnolleen painorajan, kertoo New York Post.

Painorajan syynä asunnon ikä

Airbnb-ilmoituksen mukaan "syömishäiriöiset vieraat" on kielletty eikä asuntoon saa majoittua ihmistä, joka painaa yli sata kiloa. Kyseinen asunto on satoja vuosia vanha ja omistajien mukaan keskiaikainen mökki "ei kestä" suurta painoa.

Ilmoituksen mukaan mökki ei sovi myöskään lapsille eikä yläkerran kalusteita saa siirrellä, koska ne on aseteltu tietyllä tavalla painon tasaisen jakautumisen varmistamiseksi. Eräs asiakas ei arvostelunsa mukaan suosittelisi tilaa myöskään yli 60-vuotiaalle.

Yö Bobbit's Lairissa maksaa noin 200 puntaa.

Aktivisti piti ilmoitusta "läskifobisena"

Itseään läskiaktivistiksi kutsuva Lindsay McGlone jakoi kuvan asunnon ilmoituksesta seuraajilleen.

– Jaoin ilmoituksen, koska ihmisten, jotka kirjoittivat sen, tulee ottaa vastuu. Se on hyvin vahingollinen [ilmoitus] ja halusin, että se poistetaan, Lindsay kuvailee.

– Tietyn painon määrittäminen on läskifobista, ja se syrjii ihmisiä, joilla on iso keho. He sanovat, etteivät halua lihavia ihmisiä lähelleen, eivätkä he halua ottaa vastaan lihavien ihmisten rahoja.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Keskivertoa suurempien ihmisten vierailut on kielletty"

Kun aihe kiinnitti medioiden huomion, alkoi tapahtua. Ilmoituksesta poistui ensin maininta syömishäiriöstä; sitten koko ilmoitus katosi vain palatakseen myöhemmin ilman mainintaa painorajoista.

Asuntoa vuokraavat Marcus ja Zsu julkaisivat myös tiedotteen asiasta. Omistajien mukaan aiempi asiakas oli kysynyt ovien leveydestä ja kylpyammeen koosta; lopulta asiakkaan vierailu oli pitänyt perua, koska se "olisi voinut todella vahingoittaa" asuntoa.

Omistajien mukaan satoja vuosia vanhan asunnon koko ei sovellu kaikille.

– Kuvat [ilmoituksessa] ovat laajakulmalinssillä. Keskivertoa suurempien ihmisten vierailut on kielletty, Marcus ja Zsu kuvailivat.

Lindsay uskoo, että pari yrittää vain löytää syyllistä "läskifobialleen".

– Tämä ei vähennä sitä, että he syrjivät. He yrittävät löytää oikeutuksen sille, mitä sanoivat. Se on tyrmistyttävää.

Lue myös:

    Uusimmat