Mainos

Aiotko MM-kultajuhliin? Poikkeuksia ja myöhästymisiä Helsingin keskustan joukkoliikenteeseen

Jääkiekon MM-kultajuhla aiheuttaa poikkeuksia ja myöhästymisiä Helsingin keskustan joukkoliikenteeseen, kertoo Helsingin seudun liikenne (HSL). MM-kultaa juhlitaan Kaisaniemen puistossa kello 18–22, ja paikalle odotetaan runsaasti ihmisiä.

HSL:n lähijunaliikenteessä ajetaan normaalit junavuorot, mutta junat ajetaan normaalia pidempinä. Metro liikennöi normaaleina liikennöintiaikoina. Metrot ajavat tihennetyin välein kello 21–23 Espoon Tapiolan ja Helsingin Itäkeskuksen välillä. Junissa kuulutetaan poikkeavista pääteasemista.

Viimeinen juna Rautatientorilta Vuosaareen lähtee kello 23.29, Mellunmäkeen kello 23.34, Tapiolaan kello 23.21 ja Matinkylään kello 23.34.

Raitioliikenteessä voi olla poikkeuksia kaikilla keskustassa liikennöivillä linjoilla. HSL kertoo, että poikkeuksista tiedotetaan erikseen.

Busseilla ajetaan normaali maanantain liikenne, yöliikenteessä ei ole lisävuoroja. Poikkeuksia voi olla erityisesti Rautatientorilta liikennöivillä linjoilla.

Viivästymisiä joukkoliikenteessä on odotettavissa jo ennen tapahtuman alkua sekä tapahtuman jälkeen. Liikkumiseen kehotetaan varaamaan ylimääräistä aikaa. Lisäksi keskustan kautta kulkemista suositellaan välttämään ja suosimaan poikittaisia yhteyksiä, jos mahdollista.

Poliisi valvoo juhlintaa

Myös Helsingin poliisi kertoo liikenteen hidastuvan merkittävästi Helsingin keskustassa mestaruusjuhlien aikana. Poliisin mukaan autoilla ei kannata ajaa keskustaan kello 16–22 välisenä aikana.

Poliisi saattaa jääkiekkojoukkueen linja-autoa ja ohjaa tarvittaessa liikennettä linja-auton kulkureitillä.

–  Myös poliisi valvoo juhlan kulkua. Varaudutaan tietysti ylimääräisellä porukalla, kerrotaan Helsingin poliisista.

Poliisin mukaan isoimmat vaikutukset liikenteelle ovat Kaisaniemen puiston ja Rautatientorin lähettyvillä, erityisesti Pitkänsillan eteläpuolella ja Rautatientorin itäpuolella. Kaisaniemenranta on väliaikaisesti suljettu autoilta. 

Uutista päivitetty 16.39. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja