Aiotko juhlistaa ystävänpäivää pikkutuhmalla kuvaviestillä? Muista tietoturva

Naiset haluavat juhlia ystävänpäivää Facebookissa enemmän kuin miehet. Älypuhelinten käyttäminen turvallisesti on edelleen hakusessa.

Ystävänpäivä lähestyy – pian jokainen pariskunnan ystävä saa lukea romanttisia söpöstelyjä Facebookista! Tietoturvayhtiö McAfeen Love, Relationships & Technology -kyselyn mukaan 91 prosenttia sosiaalisten medioiden käyttäjistä aikoo juhlistaa ystävänpäivää sosiaalisessa mediassa.

Naisista 80 prosenttia aikoo tehdä romanttisen postauksen Facebookiin; miehistä samaa aikoo harrastaa 72 prosenttia. Kyselyyn vastasi 1500 kuluttajaa, kertoo Financial Express. Vastanneista 76 prosenttia aikoo kirjoittaa statuksen ja 58 prosenttia julkaista kuvan.

Muista turvallisuus

Kyselyssä selvisi myös, että 98 prosenttia älypuhelimen omistajista ottaa puhelimellaan kuvia, ja yli puolet vastaanottaa tai lähettää intiimeiksi luokiteltavia kuvia, viestejä tai videoita. Eniten seksuaalissävytteisiä viestejä saavat 18–24 -vuotiaat.

Tietoturva-asiat tulisi ottaa huomioon myös älypuhelimen käytössä. Selvityksen mukaan 69 prosenttia vastaajista on suojannut puhelimensa PIN-koodilla, mutta lähes puolet on jakanut salasanansa jonkun muun kanssa. Tulokset ovat kuitenkin paremmat kuin vuoden 2013 selvityksessä: silloin yli puolet vastaajista paljasti salasanansa muille.

Kun ottaa huomioon, että 45 prosenttia vastanneista säilyttää intiimiä materiaalia puhelimessaan, salasanaa ei kannattaisi jaella kenellekään. Ethän halua, että romanttinen ystävänpäiväviestisi päätyy myös muiden luettavaksi?


Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat