Mainos

Ainakin kymmenen naisen kotiin yritetty tunkeutua Helsingissä - poliisi etsii ahdistelijaa

Helsingissä on paljastunut kymmenkunta tapausta, jossa noin 30-40 -vuotias mieshenkilö tunkeutuu samaan aikaan yöllä kotiinsa menevän, yksin liikkuvan naisen kanssa ensin rappukäytävään ja sitten pyrkii sisään asuntoon.

Miehen toimintatapana on ollut tulla sisään samalla ovenavauksella rappukäytävään, esittäytyä kohteliaasti taloyhtiön uudeksi asukkaaksi ja naisten mennessä omaan asuntoon, pyrkiä sinne sisään. Rappukäytävässä tai asunnon eteisessä mies on lähennellyt naisia ja ehdotellut seksuaalista kanssakäymistä.

Toistaiseksi poliisin tiedossa olevissa tapauksissa mies on pyrkinyt halaamaan naisia ja joissakin tapauksissa yrittänyt riisua naisten vaatteita. Tultuaan torjutuksi mies on poistunut nopeasti asunnosta. Enimmäkseen uhrit ovat olleet selvin päin tai vain vähän päihtyneitä.

Tapahtumia on poliisin tiedossa kymmenkunta ja ne ovat tapahtuneet suurimmalta osin viikonvaihteessa lauantaina tai sunnuntaina klo 01:00 - 06:00 välisenä aikana.

Tapahtumapaikkoina ovat olleet Punavuoren, Kallion ja Siltasaaren alue. Ensimmäinen poliisin tiedossa oleva tapaus on keväältä 2007 ja viimeisin kuluvan vuoden maaliskuulta. Tapahtumia on kirjattu eri rikoksina kotirauhan rikkomisista raiskauksen yrityksiin niin Keskustan kuin Pasilan poliisipiireihin ja rikospoliisiin. Poliisin sisäisellä tiedottamisella tapahtumat on yhdistetty samaan tekijään.

Tekijä on lyhyt- ja hieman pystyhiuksinen, noin 175 cm pitkä ja hieman pyylevä. Miehellä on ruskea tai oranssi puseromallinen takki. Hän on puhunut suomea ja esiintynyt aluksi kohteliaan uskottavasti

Poliisin epäilyn mukaan tekoja on enemmänkin ja poliisi pyytää naisia, jotka ovat joutuneet kerrotunlaisen rikoksen kohteeksi ottamaan yhteyttä Helsingin rikospoliisin seksuaalirikosjaokseen virka-aikana puhelinnumeroon 09 189 5368 tai virka-ajan ulkopuolella puhelinnumeroon 09 189 4002

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.