Ainakin kaksi kuollut auton räjähdettyä Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla

Kaksi ihmistä on kuollut ja yksi rajavartiovirkailija loukkaantunut ajoneuvon räjähdettyä Rainbow-sillalla Niagaran putouksilla.

Kanadan ja Yhdysvallat yhdistävällä Rainbow-sillalla Niagaran putouksilla räjähti ajoneuvo, minkä vuoksi viranomaiset sulkivat kyseisen rajanylityspaikan ja kolme muuta rajanylityspaikkaa New Yorkin länsiosan ja Ontarion eteläosan välillä, kertoivat viranomaiset.

New Yorkin kuvernöörin Kathy Hochulin mukaan FBI:n yhteinen terrorismiryhmä otettiin käyttöön tapauksen tutkimiseksi. 

Reutersin mukaan useiden nimettömiin lainvalvontalähteisiin viitanneiden tiedotusvälineiden mukaan kaksi autossa ollutta ihmistä, kuljettaja ja matkustaja, kuolivat räjähdyksessä ja yksi rajavartiovirkailija loukkaantui.

Räjähdyksen syy ei ollut heti selvillä. New York Times on julkaissut videon tapahtumapaikalta, jossa näkyy pelastusviranomaisia ja savua nousevan sillan alapuolelta. 

Autosta ei alustavien tietojen mukaan löytynyt räjähteitä. Reutersin turvallisuuslähteen mukaan terrorismia ei silti ole poissuljettu yhdeksi räjähdyksen syyksi.

– Koska tilanne on hyvin häilyvä, muuta emme voi sanoa tällä hetkellä, FBI tiedotti viestipalvelu X:ssä. 

">

Yhdysvaltalaislehden haastatteleman silminnäkijän mukaan auto saapui Yhdysvaltojen puolelta Kanadaan. Silminnäkijän mukaan auto olisi väistänyt toista ajoneuvoa ja kuski olisi menettänyt auton hallinnan. 

– Näytti siltä, että se osui aitaan ja tulipalo syttyi, silminnäkijä kertoi. 

Juttua päivitetty 23.11. kello 6.12, terrorismia tutkitaan yhä.

Lue myös:

    Uusimmat