Viisi kuollut, 40 loukkaantunut Yhdysvalloissa – katumaasturi ajoi väkijoukkoon kesken jouluparaatin

1:10
Auto ajoi väkijoukkoon kesken jouluparaatin Yhdysvalloissa – tuhoisa kaahaus tallentui ihmisten videoille.

Yhdysvaltain Wisconsinissa on kuollut viisi ihmistä ja loukkaantunut yli 40 auton ajettua väkijoukkoon kesken jouluparaatin.

Tapaus sattui Milwaukeen Waukeshassa Suomen aikaa alkuyöstä.

Waukeshan kaupunki kertoo Twitterissä, että tiedot kuolonuhreista ja loukkaantuneista saattavat vielä tarkentua.

Milwaukeessa sijaitseva lastensairaala kertoi tiedotteessa hoitavansa 15:tä paraatissa loukkaantunutta. Tiedotteen mukaan heidän sairaalassaan ei ole kirjattu kuolonuhreja.

Toinen sairaala puolestaan kertoi uutiskanavalle sunnuntaina, että sairaalassa on hoidossa 13 ihmistä. Tässä Waukeshassa sijaitsevassa sairaalassa olevista kolme on kriittisessä tilassa ja neljä muuta vakavasti loukkaantuneita. Kuuden muun kuntoa kuvaillaan kohtuulliseksi.

Katso myös uutisvideo: Tämä tapauksesta tiedetään

0:48

Auto kiihdytti ja ajoi täyttä vauhtia paraatireitille

Osavaltion rahastonhoitajaksi ehdolla oleva Angelito Tenorio kertoi paikalliselle lehdelle Milwaukee Journal Sentinelille olleensa paikalla, kun auto ajoi väkijoukkoon. Tenorion mukaan hän näki kuinka kuljettaja laittoi tallan pohjaan ja ajoi täyttä vauhtia paraatireitille.

– Sitten kuulimme kovan pamauksen ja niiden ihmisten korvia särkeviä huutoja ja kirkaisuja, joihin ajoneuvo oli osunut, hän kertoi.

Hän kertoi nähneensä ihmisten juoksevan pakoon tai pysähtyvän itkemään. Maassa oli ihmisiä, jotka näyttivät jääneen auton alle.

– Kaikki tapahtui vain niin äkkiä, hän lisäsi.Tapaus sattui Milwaukeen Waukeshassa Suomen aikaa alkuyöstä. Lehden mukaan kaupungin julkaisemassa videokuvassa auton voi nähdä kaahaavan paraatin keskelle koulun marssiorkesterin jälkeen.

CNN:lle tapahtumia kommentoinut silminnäkijä kertoo puolestaan nähneensä, kuinka auto ajoi orkesteria päin. Silminnäkijä oli seurannut paraatia parvekkeeltaan.

Waukeshan pormestari Shawn Reilly kuvaili Milwaukee Journal Sentinelin mukaan tapausta lehdistötilaisuudessa traagiseksi.

Wisconsinin kuvernööri Tony Evers kuvaili tekoa järjettömäksi ja kertoi rukoilevansa vaimonsa kanssa Waukeshan puolesta.

– Olemme yhteydessä paikallisiin yhteistyökumppaneihin odottaessamme lisää tietoa, hän lisäsi.

Poliisi yritti pysäyttää ampumalla

Paikallinen poliisipäällikkö Dan Thompson kertoo väkijoukkoon ajaneen ajoneuvon olleen punainen katumaasturi.

Poliisi kertoi aiemmin, että viranomaiset ovat löytäneet epäillyn ajoneuvon ja yhden ihmisen osallisuutta tapahtuneeseen selvitetään. Sittemmin poliisi on kertonut, että hänet on otettu kiinni.

Viranomaisten mukaan poliisi oli ampunut tilanteen keskellä autoa yrittääkseen saada sen pysähtymään. Thompsonin mukaan sivulliset eivät haavoittuneet ampumisen vuoksi.

Koulut eivät avaa Waukeshassa oviaan maanantaina ja poliisipäällikön mukaan tiet pysyvät suljettuina ainakin vuorokauden ajan.

Presidenttiä informoitu

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on myös saanut selonteon tapauksesta. Asiasta kertoo Valkoisen talon virkamies, joka kertoo hallinnon seuraavan tarkasti tilannetta Waukeshassa.

Hän kertoo hallinnon olleen myös yhteydessä sekä osavaltion viranomaisiin että paikallisviranomaisiin tarjotakseen tukea ja avustusta, jos niille on tarvetta.

Tapausta tutkivat ensisijassa paikalliset lainvalvontaviranomaiset, mutta liittovaltion poliisi FBI on kertonut tarjoavansa apua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja