Aika-ajojen yllätysykkönen Daniel Ricciardo myhäili – "En edes muista, milloin viimeksi näin on käynyt"

Red Bullin australialaiskuljettaja Daniel Ricciardo täräytti hieman yllättäen paalulle Meksikon GP:n aika-ajoissa. Ricciardo päihitti koko viikonlopun ajan hirmuvauhtia pitäneen tallikaverinsa Max Verstappenin vajavaisella kahden sadasosan (+0,026) erolla.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Meksikon GP viikonloppuna

Sunnuntai: Meksikon GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Ricciardo on tullut tutuksi jo vuosien ajan melkoisena hymyilijänä. Tavaramerkki oli esillä, kun hän nappasi paalupaikan.

Ricciardo pääsi yllättämään, sillä niin perjantaina kuin lauantaina Verstappen oli ollut koko joukon nopein kuljettaja. Verstappenille oltiin jo kovaa vauhtia viemässä ennätystä, sillä mikäli hän olisi ollut ykkönen, olisi hänestä tullut kaikkien aikojen nuorin paalupaikkamies.

Ricciardo vei kuin tikkarin suusta, kun hän paransi aikaansa viimeisellä yrityksellä.

– Tiesin, että se kierros oli siellä jossain. En saanut ihan puhtaita vetoja harjoituksissa, mutta tiesin, että autossa riittää nopeutta. Max on ollut nopea koko viikonlopun ajan. Tiesin sen, että jos saan puhtaan kierroksen, niin se voisi riittää, Ricciardo mietti aika-ajojen jälkeen.

– Ei tuokaan ollut ihan täysin puhdas kierros, Ricciardo hymyili.

Ricciardolle paalupaikka oli ensimmäisen jollain muulla radalla kuin Monacossa.

– En edes muista, että milloin viimeksi Red Bull on ollut kahdessa kärkiruudussa. Aika siistiä, Ricciardo pohti ja tunnelmoi.

Red Bullin edellinen kärkirivin valtaus on tasan viiden vuoden takaa. Energiajuomayhtiön autot lähtivät kärkiruuduista liikkeelle vuoden 2013 USA:n GP:hen.


Lue myös:

    Uusimmat