Aiheutti vaarallisen tulehduksen: Pidätkö sinäkin hiuslenkkiä ranteessa?

Yhdysvaltalaisnainen sai ranteeseensa kivuliaan tulehduksen glitterkoristeisesta hiuslenkistä. Naisen lääkäri uskoo, että bakteerit pääsivät aiheuttamaan tulehduksen ihohuokosten kautta.

Kentuckylainen Audree Kopp hakeutui hoidettavaksi huomattuaan ranteessaan punaisen, kasvavan, kivuliaan patin, People-lehti uutisoi. Kun lääkärit uskoivat kolmen erilaisen tulehduksen syynä olevan hiuslenkin bakteerien, ei Kopp ollut uskoa korviaan.

– En voinut uskoa sitä. Luulin, että kyseessä on hämähäkin purema, tai jotain muuta, ei hiuslenkki.

Koppia hoidettiin aluksi antibiooteilla, mutta patti jatkoi hoidosta huolimatta kasvuaan. Niinpä patti piti leikata ja tyhjentää siten nesteestä. Koppin lääkäri Amit Gupta varoittaa pitämästä hiuslenkkejä ranteessa.

– Sen lisäksi, että lenkki voi vahingoittaa ihoa, se voi myös aiheuttaa tulehduksen.

Kopp dokumentoi hoitonsa vaiheita tarkasti Facebookiin ja kehottaa jakamaan tarinaansa. Hän kirjoittaa, että jos tulehdus olisi päässyt verenkiertoon, lopputulos olisi voinut olla synkempi.

– Kun se pääsee verenkiertoon, ihminen voi vaipua koomaan.

– Olkaa ystävällisiä ja jakakaa tämä, sillä olen varma, että 90 prosenttia meistä naisista ei ole huolissaan hiuslenkistä ranteessa. (Luonnollisesti minä en harrasta sitä enää.)

Kopp julkaisi kuvia ranteestaan Facebook-tilillään, mutta on sittemmin poistanut kuvat ulkopuolisten näkyvistä.

Aiheesta kirjoitti aiemmin MeNaiset.

Lähde: People

Hiuslenkit sopivat paremmin hiuksiin kuin ranteeseen. Katso näppärät kampausvinkit videolta:

Lue myös:

    Uusimmat