Äidit huolissaan: Wagnerin riveissä sotineet eivät pääse paistamaan edes pihvejä Burger Kingiin

Wagner-pomon luksuskoti – MTV Uutiset kävi kylässä Prigozhineilla 4:34
Wagner-pomon pramea luksuskohti: Jevgeni Prigozhinin vaimo toivotti MTV Uutiset tervetulleeksi luksuslukaaliinsa vuosia sitten.

Wagner-ryhmän palkkasotilaiden on vaikea saada töitä, kun he palaavat takaisin siviilielämään taisteltuaan Ukrainassa.

Wagner-ryhmä värväsi sotilaita taistelemaan eri puolilta Venäjän vankiloita. Kuuden kuukauden Ukrainassa palvelemisen jälkeen heille luvattiin armahdus ja paluu takaisin normaalielämään.

Uusi alku on kuitenkin ex-taistelijoiden kohdalla vaikeaa ja heidät suljetaan pois monista työpaikoista, kertoo riippumaton venäjänkielinen media Mozhem Obyasnit (We Can Explain) pikaviestipalvelu Telegramissa.

Yksityisen palkkasotilasyhtiön ex-taistelijat ovat jakaneet tarinoitaan työhön palaamisesta verkkofoorumeilla. 

Tarinoista käy ilmi, että monet ovat joutuneet ottamaan vastaan matalapalkkaisia töitä, kuten taksin kuljettamista, rakennustyötä tai ovimiehen työtä.

Osa taas ei ole saanut töitä lainkaan taustansa vuoksi. Ex-taistelijat pitävät tilannetta epäreiluna, sillä heille luvattiin "uusi alku" työelämässä sotimisen jälkeen.

"Sinun on parempi etsiä toinen paikka"

Yhden Wagner-taistelijan ja ex-vangin äiti, kertoo medialle, että hänen poikansa yritti saada töitä uudesta paikallisesta tehtaasta, jossa rakennetaan lennokkeja sotilaskäyttöön.

Vastaus oli kylmä.

– He sanoivat, että sinun on parempi etsiä toinen paikka. He eivät ottaneet edes hakemusta vastaan, Svetlana-äiti kertoo pojastaan haastattelussa.

Toinen nainen taas kertoo aviomiehensä vaikeasta tilanteesta, sillä hän ei päässyt töihin turvallisuusalalle ja oli pakotettu liikennöimään luvatonta taksia.

Ei töihin edes Venäjän Burger Kingiin

Mozhem Obyasnitin raportin mukaan Moskovan Šeremetjevon kansainvälisen lentoaseman rekrytointitoimisto on myös joutunut hylkäämään ex-taistelijoiden hakemuksia Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n painostuksesta johtuen.

Median mukaan ex-wagnereiden työskentely jopa pikaruokaravintoloissa on vaikeaa.

Vastoin emoyhtiön määräyksiä Venäjällä toimivien Burger King -ravintoloiden vastaus ex-wagnereille on myös ei.

– Meillä on töissä edelleen lähettejä, ehkä he palkkaavat lähetin, rekrytoinnista kerrotaan.

Burger King ei toimita Venäjälle tuotteitaan, joten venäläisravintoloissa lienevät omat reseptit ”Whoppereille”. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Lähde: Newsweek

Katso myös: Oliko Wagner-koneen putoaminen Putinin kosto? Studiossa tutkija Jyri Lavikainen (Viiden jälkeen 24. elokuuta 2023)

Oliko Wagner-koneen putoaminen Putinin kosto? Studiossa tutkija Jyri Lavikainen 7:27

Lue myös:

    Uusimmat