Äidin puukotuksesta murhasyyte - taustalla riita paperiroskien viemisestä

Äitinsä Lohjalla puukottanut nuori mies saa syytteen murhasta. Poliisin mukaan nuorukainen surmasi äitinsä riidan päätteeksi yli viidelläkymmenellä puukoniskulla.

Riita syntyi, kun pojan olisi pitänyt viedä jätepaperia keräykseen, mutta hän jättikin ne matkalle. Eräs naapuri antoi papereista palautetta, ja asiaa alettiin käsitellä kotona Lohjan Perttilässä. Kotitalossa riita kärjistyi niin pahaksi, että nuori mies tarttui kahteen eri keittiöveitseen ja löi äitinsä hengiltä.

Mies myönsi veriteon heti ensimmäisessä kuulustelussa ja kertoi surmanneensa viisikymppisen äitinsä. Poika puhui poliisikuulusteluissa muutenkin avoimesti kohtalokkaiksi kärjistyneistä tapahtumista.

Hänet vangittiin maaliskuun puolivälissä todennäköisin syin murhasta epäiltynä ja passitettiin saman tien mielentilatutkimukseen.

Puinti alkaa ensi viikolla

Surmatyön jälkeen 19-vuotias mies nukkui yön varastossa. Seuraavat kaksi yötä hän vietti kaverinsa luona, mistä poliisi löysi hänet verityön paljastumisen jälkeen.

Perheen tytär huolestui, kun ei saanut äitiinsä yhteyttä. Hän meni surmatalolle ja näki siellä verisiä jälkiä. Tämän jälkeen tytär otti yhteyttä poliisiin, joka löysi sisältä äidin kuolleena.

Syytteen saava mies on suurperheen kuopus, joka asui surmateon aikoihin kotona kahdestaan äitinsä kanssa. Poika oli työttömänä eikä ilmeisesti opiskellutkaan. Paikalla Perttilän-talossa ei ollut tapahtumahetkellä ketään muita kuin äiti ja hänen poikansa. Epäillyllä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Jutun varsinainen käsittely alkaa Lohjan käräjäoikeudessa ensi viikon lopulla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat