Äidin ja neljän lapsen epäillään kuolleen noitavainojen seurauksena Intiassa – uhrit hakattiin kuoliaaksi sorkkaraudalla ja hylättiin kaivoon

Neljän ihmisen epäillään joutuneen noitavainojen uhriksi itäisessä Intiassa Odishan osavaltiossa. Tapauksesta epäillään kuutta miestä, joista yksi on noitatohtori.

Poliisi on pidättänyt kuusi miestä, joiden epäillään pahoinpidelleen naisen sekä tämän neljä, nuorta lasta kuoliaaksi. Uhrien ruumiit oltiin heitetty kylän kaivoon. Teon epäilty motiivi on, että miehet uskoivat naisen harjoittaneen noituutta.

Viranomaisten mukaan viiden miehen sekä noitatohtorin epäillään murtautuneen uhrien kotiin 24. tammikuuta. Nainen sekä hänen 4, 7, 12 ja 10 kuukauden ikäiset lapset tapettiin sorkkaraudalla. Epäillyistä viisi miestä olivat samaa perhettä keskenään.

Miehet selittivät, että nainen harjoitti pimeää taikuutta ja oli langettanut loitsun heidän perheensä ylle. Perheen 12-vuotias tyttö oli sairastunut ja kuollut joulukuussa. Paikallinen noitatohtori vakuutti miehet siitä, että kylässä on noita, joka on syyllinen tytön kuolemaan.

Reilu sata ihmistä kuoli noitavainojen surauksena vuodessa

Epäillyt olivat jo aikaisemmin yrittäneet vaatia naista tilille loitsustaan. Lopulta miehet päättivät ryhtyä toimeen, kun toinen heidän perheeseensä kuuluva henkilö sairastui.

Menehtyneen naisen aviomies soitti poliisille palattuaan kotiin seuraavana päivänä, kun löysi talosta väkivallan jälkiä. Verivana johti viranomaiset kaivolle, jonne uhrien ruumiit oli tiputettu.

Naisten noitavaino on erityisen yleistä maaseudulla Intian itäosissa. Intian viranomaisten mukaan yhteensä 134 ihmistä kuoli noitavainojen seurauksena vuonna 2016. Vuonna 2013 Odishan osavaltiossa astui voimaan laki, jonka mukaan noitavaino on rikos, josta voidaan rangaista enimmillään kolmen vuoden vankeudella. Tapauksesta uutisoi CNN

Lue myös:

    Uusimmat