Ahvenanmaa sopii aktiiviselle

Älä turhaan lähde merta edemmäs kalaan, sillä Ahvenanmaa tarjoaa aktiviteetteja jokaiseen makuun!

Ahvenanmaalle on helppo saapua niin meriteitse kuin lentäen. Air Åland lentää Helsingistä Maarianhaminaan alle tunnissa. Kauniita merimaisemia arvostavan kannattaa risteillä paikan päälle Viking Linen, Eckerö Linen, TallinkSiljan tai Birka Cruisesin laivoilla. Ålandstrafiken-saaristolautta liikennöi Manner-Suomen ja Ahvenanmaan saariston välillä.

Ahvenanmaalla sesonki on kuumimmillaan kesällä, jolloin joka päivälle löytyy toimintaa tyydyttämään vaativankin matkailijan tarpeet. Museotarjonta on suhteellisen kattava, ja historiasta kiinnostuneen on syytä suunnata Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseon Kastelholman linnaan ja Vita Björnin vankilamuseoon tai Pommarnin museolaivaan.

Viikinkimarkkinoita ja melontaa

Rockoff Festival -rockfestivaaleja juhlitaan heinäkuun lopussa, ja Ahvenanmaan meripäivät sijoittuvat heinäkuun puolenvälin tienoille. Jazz-musiikki soi saaressa elokuussa, ja Viikinkimarkkinat houkuttelevat viikinkiletuillaan ja silakkahampurilaisillaan.

Sporttisille matkailijoille löytyy golfia, melontaa ja kalastusta. Reippaimmat voivat lähteä kiertämään saarta pyöräillen. Ahvenanmaalla on hyvät mahdollisuudet välinevuokraukseen.

Kulinaristit voivat maistella viiniä Ahvenanmaan omalla viinitilalla Tjudö vingårdissa tai tutustua saaren omaan ÅCA-meijeriin.

Ahvenanmaalla on lukuisia majoitusmahdollisuuksia. Valita voi täyden palvelun hotellin, kotoisan aamiaismajoituksen, luonnonläheisen leirintäalueen tai viihtyisän merenrantamökin. Ahvenanmaalle voi saapua myös omalla veneellä ja valita mieluisan laituripaikan 17 vieras- ja käyntisatamasta.

Lisätietoa: www.visitaland.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja