Mainos

Ahtisaari aloitti valtiovierailun Argentiinassa

Suomen yhteistyömahdollisuudet Argentiinassa on arvioitu parhaiksi metsäteollisuuden, kaivosteollisuuden, energiantuotannon ja jakelun, telekommunikaation ja kuljetusten aloilla. Näin totesi presidentti Martti Ahtisaari talousseminarissa Buenos Airesissa eilen.

Presidentti Ahtisaaren ja rouva Eeva Ahtisaaren valtiovierailuohjelmaan kuuluivat eilen myös tuloseremoniat vapaustaistelija, kenraali Jose de San Martinin patsaalla.

Optimistisia odotuksia

Presidentti Ahtisaari arvioi, että mahdollisuudet maiden välisen kauppavaihdon ja taloudellisen yhteistyön huomattavaankin lisäämiseen ovat ilmiselvästi olemassa.

Tuloksiin pääsy vaatii kuitenkin ponnistuksia. Presidentin mukaan ei kannata miettiä, missä ollaan tämän vuoden lopussa vaan pikemminkin vuonna 2000.

Varsinaiset keskustelut Suomen ja Argentiinan valtionpäämiehet käyvät tänään. Kahdenvälisten suhteiden lisäksi niissä käsitellään ainakin toimintaa YK:n rauhanturvatehtävissä. Myös Argentiina on yli 40 vuoden ajan antanut joukkojaan YK:n tehtäviin eri puolilla maailmaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.