Mainos

Ahtisaarelle oma leivos – "Tämähän on kuin design-tuote"

Presidentti Martti Ahtisaarelle suunniteltu oma leivos julkistettiin Ahtisaari-päivien yhteydessä Turussa.

Nimikkoleivos on Turun ammatti-instituutin leipuri-kondiittoriopiskelijoiden suunnittelema. Presidentti Ahtisaarelta tiedusteltiin ennakolta mielimakuja ja syksyn mittaisen kehittelytyön tuloksena syntyi näyttävä mansikkainen rahkaleivos.


Presidentti Ahtisaari pääsi itse maistamaan leivosta Aninkaisten koulutalolla järjestetyllä vierailulla.

– Kun näin tämän niin ajattelin, että tämähän on kuin design-tuote. Onnittelen, että olette saaneet leivoksesta näin hienon, mutta vielä tärkeämpää on se, että se oli myös hyvänmakuinen, Ahtisaari kertoi opiskelijoille.

Ahtisaari kertoi myös tulleensa juuri etelästä, jossa hän oli ollut kahden viikon dieetillä. Matkalla neljä kiloa laihtunut presidentti kertoi myös sen takia maistaneensa nyt mielellään omaa nimikkoleivostaan.

Pitkän kehittelyn näyttävä lopputulos

Lopullinen Ahtisaari-leivos valittiin kehittelytyön jälkeen kurssilaisten suunnittelemista leivoksista äänestämällä. Lopputulos oli kuitenkin hyvin yksimielinen.


– Ensin tehtiin kymmenen leivosta ja siitä päädyttiin lopulta sitten tähän. Se on moderni muodoltaan, mutta sisältää kuitenkin  perinteiset maut eli mansikkaa ja rahkaa on leivoksessa, yksi mukana kehittelyssä ollut opiskelija Sanna Viitanen kertoo.

– Hyvältähän se tuntuu. Oi kunnia suunnitella presidentille leivos, Viitanen myöntää

Lopputuloksesta ei tullut kuitenkaan liian makea, mikä miellytti myös presidenttiä. Puulaatikossa mukaan saatujen ja rouva Eeva Ahtisaarelle tarkoitettujen maistiaisten kohtalosta presidentti oli kuitenkin huolissaan.

– Meitä on autossa paluumatkalla neljä miestä. Pelkään, että Eeva saa vain puulaatikon, Ahtisaari nauratti opiskelijoita.

Presidentti antoi koululle täyden luvan käyttää leivosta myös myyntitarkoituksessa ja toivoi siitä jopa myyntimenestystä. Presidentti rohkaisi nuoria myös miettimään ammattitaitojen oppimisen jälkeen yrittäjäksi ryhtymisen vaihtoehtoa.

– Jos kerran näin hyviä kakkuja osaatte tehdä, niin pärjäätte varmasti myös muussa elämässänne, Ahtisaari kehui. 

Ahtisaari-päivää vietetään tänään Turussa, jossa presidentti Ahtisaari osallistuu eri tapahtumiin muun muassa oppilaitoksissa. MTV Uutiset välittää nettissä suoran lähetyksen klo 16-18 Turun yliopistossa järjestettävästä yleisötilaisuudesta, SuomiAreena goes Ahtisaari-päivät

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.