Mainos

Ähtärin asevarikkopalon jälkisammutus jatkuu yhä

Puolustusvoimien Ähtärin asevarikon sammutustöitä on jatkettu illalla ilmasta käsin kahdella helikopterilla ja kahdella lentokoneella. Helikopterit ja lentokoneet jatkoivat maaston kastelemista, sillä nopeasti ilmestyviä palopesäkkeitä piti sammuttaa koko ajan. Viimeisin kranaatti räjähti alueella viiden aikaan aamulla. Palokuntien yksiköt vapautettiin tehtävistään kolmelta iltapäivällä, sillä sammutustöitä jatkettiin enää alueella, jota pystyy kastelemaan vain ilmasta käsin.

Maanantaina illalla alkaneessa palossa tuhoutui täydellisesti varasto, jossa säilytettiin tuhansia 40-millisiä ilmatorjunta-ammuksia. Rakennuksesta lenteli ammuksia ympäristöön jopa 400 metrin etäisyydelle. Pääasiassa ne kuitenkin jäivät 200 metrin säteelle.

Sammutustöissä oli aamupäivällä Ähtärin, Soinin ja varikon oma palokunta sekä säiliöauto Töysästä. Ilmasta käsin toimi kaksi helikopteria ja kaksi lentokonetta. Yhteensä pelastajia oli noin 35-40 henkeä. Asevarikon päällikön Kari Lehtelän mukaan ilmasta levitetään maastoon pesunestettä ja lentäjien käyttämää burn off -ainetta. Molemmat aineet vähentävät syttymisvaaraa.

Aamupäivällä pelastajat liikkuivat noin 100 metrin etäisyydellä palaneesta varastosta. Vaikka alueella oli räjähdysvaara, eivät pelastajat Lehtelän mukaan olleet vaarassa. -He katsoivat tarkkaan, missä he kulkivat ja noudattivat etäisyyksiä. Lisäksi he toimivat varaston tai kumpareen suojissa. Me käytimme tiettyjä reittejä ja tarkistimme, ettei ammuksia ollut sillä alueella.

Palomiehet olivat varustautuneet kypäröin sekä luoti- tai pommiliivein siltä varalta, että he olisivat joutuneet menemään 100 metrin säteen sisälle tuhoutuneesta varastosta. Lehtelä sanoi, että ammukset erottaa maastosta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.