Mainos

Aho: Hallitus ryhtyi keräämään irtopisteitä

Suurimman oppositiopuolueen keskustan puheenjohtaja Esko Aho syyttää hallitusta poliittisten irtopisteiden keruusta.

Ahon mukaan hallitus kiinnitti budjettineuvotteluissaan kaiken polititisen voiman ja huomion asioihin, joiden tähtäin on syksyn kunnallisvaaleissa eikä työttömyyden nujertamisessa. Aho jatkoi Helsingissä hallituksen budjettiesityksen arvostelua. Hän puhui tilaisuudessa, jossa avattiin keskustan kunnallis- ja eurovaalikampanja.

Ahon mielestä hallituksen budjettiesitys on työllisyyden kannalta pelkkää näpertelyä. Yksikään hallituspuolue ei pitänyt työttömyyttä pääasiana, vaikka sen puolittaminen on ilmoitettu tärkeimmäksi tavoitteeksi, Aho rökitti.

Hänen mielestään hallituksen politiikassa alkaa olla samanlaista itsepetoksen makua kuin Harri Holkerin (kok.) sinipunahallituksen politiikassa vuosikymmenen vaihteessa.
-Kaikki on pantu yhden kortin varaan. Sellaista talouskasvua, joka veisi lähellekään työttömyyden puolittumista vaalikauden loppuun mennessä, saa kyllä odottaa: sitä ei tule, Aho huomautti.

Aho kehui omaansa

Hän kehui edellistä keskustajohtoista hallitusta siitä, että se uskalsi tehdä juuri ennen kunnallisvaaleja kipeitä säästöpäätöksiä, vaikka niiden tiedettiin tuovan menetyksiä vaaleissa.
-Lipposen hallitus valitsi toisen tien: irtopisteiden keruun linjan.
Ahon mukaan tässä tilanteessa olisi tarvittu keskustan ehdottamaa työreformia. Se edellyttäisi moniin saavutettuihin etuihin puutumista, mutta lopputuloksena kaikki voittaisivat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.