Ahdistaako? Näin saat iloisemman arjen

Tuntuuko, että joskus kaipaisit naurua ja iloa elämääsi enemmänkin? Lue vinkit hauskempaan päivään!

Olisiko päivissäsi tilaa enemmänkin huumorille? Onneksi voit myös itse vaikuttaa, kuinka huumorintajuisesti suhtaudut elämään. Lue alta vinkit hauskempaan arkeen.

1. Hymyile

On helpompaa alkaa nauramaan, kun jo valmiiksi hymyilet. Ota tavaksi pitää kasvoillasi rentoa hymyä. Kohennat näin oloasi ja löydät enemmän asioita, joille hymyillä luonnostaan.

2. Ympäröi itsesi huumorintajuisilla ihmisillä

On tärkeää omata ystävä tai sukulainen, jolle voi soittaa vain kertoakseen hauskan jutun. Auttaa myös, jos tämä ihminen tykkää tehdä samoin. Näin riippumatta siitä, millaisen päivän vietit, tiedät, että on aina yksi ihminen, jonka kanssa nauraa.

3. Muistele noloimpia hetkiäsi

Kun muistat kaikista noloimman hetkesi, yritä etsiä siitä huumoria. Tämän jälkeen harjoittele kertomaan sitä muille kuvaillen tapahtumia hauskalla tavalla. Se voi vaatia hieman liioittelua ja dramatisointia, mutta siitä hyvissä tarinoissa on kyse. Paljastamalla haavoittuneimmat hetkesi ja paheksumalla itseäsi pilke silmäkulmassa, pystyt katsomaan elämää paljon humoristisemmasta näkökulmasta.

4. Katsele vanhoja valokuvia

Vanhat perhevalokuvat voivat joskus tuoda takaisin mahtavia muistoja. Kuvista voit muistella vanhoja hauskoja aikoja.

5. Nauti komiikasta

On aina hyvä oppia mestareilta. Katso hyviä komedioita, lue sarjakuvia tai käy katsomassa stand-upia.

6. Älä ota itseäsi liian vakavasti

Opi etsimään hauskuutta itsestäsi ja piirteistäsi. Mikäli koet takaiskuja, muista pitää asiat oikeissa mittasuhteissa.

7. Hassuttele

Mikäli sinulla on lapsia tai lemmikkejä, liity heidän peleihinsä tai keksi hassuja tarinoita, joita kertoa heille. Koristele työhuonettasi leikkisästi, hanki hassu kalenteri tai lelu piristämään tilaa.

8. Löydä huumoria vaikeista tilanteista

Vaikeina päivinä huumori on kaikkein tärkeintä. Voit tunnistaa vakavan tilanteen ja käyttäytyä vastuullisesti, mutta samalla ymmärtää, että tapahtumat voivat tuntua hauskalta tulevaisuudessa – tai että ne ovat kuin elokuvasta.

9. Naura enemmän

Paranna elämänlaatuasi nauramalla enemmän. Nauru on hyväksi terveydellesi ja helppoa jakaa kaikkien ympärillä oleviesi kanssa.

Lähde: solveyourproblem.com, readersdigest.ca

(MTV3)

Lue lisää

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja